?>

10’uncu Sancaktepe Kitap Fuarı başladı

10’uncu sancaktepe kitap fuarı başladı

Gündem - 1 yıl önce

Sancaktepe 10’uncu Kitap Günleri Fuarı açılışı gerçekleşti. Birçok yazarın kitapseverlerle buluşma fırsatı sunan Kitap Günleri’nin ilk gününe ise Başkan Şeyma Döğücü’ye AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu eşlik etti.

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 10’uncu Sancaktepe Kitap Fuarı başladı. Meydan Park Etkinlik Alanı’nda, 13 Ekim’de gerçekleştirilen açılışa ise AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü katıldı. 22 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinlikte, 55 yazar kitapseverlerle buluşurken ayrıca alanda 55 yayınevi yer alıyor. “Herkese kitap var mottosuyla buradayız”

Kitap Günleri açılışında konuşan Başkan Döğücü, “Bugün Sancaktepe geleneksel kitap fuarımızın onuncusunu gerçekleştiriyoruz. Çok kıymetli vekilimiz, yazarımız aynı zamanda araştırmacı yazarımız Sayın Valimizle bu güzelliği paylaşıyoruz. Sancaktepe’ye bütün kitapseverleri çağırıyoruz. Çünkü burada şu anda 55 tane yayın evimiz, binlerce kitabımızla buradayız. ‘Herkese kitap var’ mottosuyla bir çalışma yapıyoruz. 10 gün boyunca bu Meydan Parkta kitap fuarımız devam edecek. Gençlere kitapseverlere çağrımızdır; Buyurun Sancaktepe’de bu güzel kitap günlerini yaşayalım, yaşatalım. Kitaplarımızı yaşatalım. Eli kalem tutan, kitap okuyan gençlerimizi, evlatlarımızı çoğaltalım diyorum. Kültürümüzü geleceğe aktaralım.” dedi. “Dünyada eskide yaşananları kitaplardan öğreniyoruz”

Hulki Cevizoğlu, “Medeniyet, kitapla yazıyla başlıyor. Yazı uygarlığın başlangıcıdır. Yazıyı bulduktan sonra kitap yazmaya başladı. Medeniyet, Sümerler yani eski Türkler de başladı. Batılılar bunun kendilerine başladığını, eski Yunan’da başladığını iddia ederler ama bunlar da Batı’nın kültürel emperyalizminin sonuçları. Medeniyette Türklerin ve Müslümanların tarih boyunca ve tarih öncesinde ulaştıkları seyri çok önemliydi. Bugün dünyada yaşananları hepimiz genç olarak biz belli bir yaşta insanlar olarak görüyoruz, tanık oluyoruz. Ama eskiden yaptıklarını da bu kitaplardan öğreniyoruz. Cumhurbaşkanımız, Türkiye yüzyılını ilan etti. Şimdi onun çizdiği yolda hep birlikte kültür alanında da, ekonomi alanında da, ulusal güvenlik, yerli ve milli sanayi ekonomi alanında da hep birlikte yapacağız” açıklaması yaptı. “Kitap çeşitliliği fazla”

Fuara çocuklarıyla ziyarete gelen Yunus Emre Şahin ise “Çocuklar gelmek istedi. Burada çeşitli kitaplar olduğunu söylediler. Hatta çocuklarımla bazı kitaplar da aldık. Burada kitap çeşitliliği de fazla. Belediye başkanı da buradaydı. Onlarla da görüştük. Gayet mutluyuz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Süt taşıyan tır devrildi, sürücü yanarak hayatını kaybetti

2023-10-08 15:07 - Gündem

Doç. Dr. Dağ: "Müslümanlar teknoloji dünyasında olmalı"

2023-10-12 17:34 - Eğitim

Bursa’da suçlular polisin şok asayiş uygulamalarından kaçamıyor

2023-10-09 16:16 - Bursa

DOSAB Kavşağı’nda düğüm çözülüyor

2023-10-08 13:44 - Yaşam

Mudanya Mütarekesi'nin 101'inci yılında Mudanya'da tören düzenlendi

2023-10-11 14:40 - Bursa

İsrail'de olağanüstü hal ilan edildi

2023-10-07 14:04 - Dünya

Bursa polisinden huzur ve güven uygulaması: 4 bin 702 kişi sorgulandı, 15 gözaltı

2023-10-07 16:57 - Bursa

Kafes Operasyonu’nda 18 kişi tutuklandı

2023-10-10 09:56 - Gündem

FAST ile saniyeler içinde para transferi mümkün

2023-10-10 11:55 - Bursa

3 bin TL’lik oto bakımdan kaçtı ardından 80 bin TL harcadı

2023-10-10 16:18 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekiplerinden şok huzur uygulaması

01:57 - Gündem

Başkan Kahveci, Ramazan sofrasında vatandaşlarla buluşuyor

01:17 - Gündem

Çorum Valisi Çalgan lise öğrencileri ile iftarda buluştu

22:35 - Gündem

STK’lar Kağıthane Belediyesi’nin iftarında bir araya geldi

21:20 - Gündem

Samsun’da Aile Yılı çalışmaları

21:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa