?>

AB, şiddete başvuran yasa dışı Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği'nin (AB), işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere karşı şiddet eylemlerinde bulunan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulayacağı iddia edildi.

Dünya - 1 yıl önce

Ankara
Brüksel merkezli EUobserver sitesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimciler ve Hamas ile ilişkili kişilere yönelik AB vize yasağını da içeren yaptırım planı, AB Konseyindeki insan hakları ve Orta Doğu uzman gruplarında tartışılıyor.
Fransa'nın başını çektiği iddia edilen bazı AB ülkeleri, haklarında yaptırım kararı alınması önerilen Yahudi yerleşimcilerin listesini uzman gruplarına sundu.
Yaptırım kararının AB üyesi birçok ülke tarafından desteklendiği öne sürülürken yaptırımların 22 Ocak'ta yapılması planlanan AB Dışişleri Konseyinden önce açıklanması beklenmiyor.
Bir başka diplomat ise yaptırım planı hakkında ilerleme kaydedildiğini aktararak yaptırımların yaklaşık bir düzine Yahudi yerleşimcinin "ciddi insan hakları ihlallerinin sorumluları" listesine eklenmesini içerdiğini ifade etti.
Öte yandan bu hafta Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'a yaptırım uygulanacağını duyuran AB, üzerinde çalışılan planla Hamas ile ilişkili kişilere yaptırımları artırmayı hedefliyor.

Yahudi yerleşimci terörü artıyor

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 690 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.
Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimleri yasa dışı sayılıyor.
Batı Şeria, sık sık İsrail güçlerinin koruması altındaki silahlı Yahudi yerleşimcilerin baskınları ve saldırılarına tanık oluyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde 2022 sonunda işbaşına gelen koalisyon hükümetinde aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi isimlerin kritik görevlere getirilmesiyle bu saldırılar daha da arttı.
Filistinlilere yönelik ırkçı, ayrımcı eylem ve söylemleriyle tanınan her iki bakan da uluslararası hukuka aykırı bu Yahudi yerleşim birimlerinde yaşıyor ve Yahudi yerleşimcileri şiddete teşvik etmeleriyle hatta bu şiddet eylemlerine bizzat katılmalarıyla tanınıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa trafiğinde çekiçli saldırı

2024-01-15 15:47 - Bursa

Yüreğimiz kan ağlıyor!

2024-01-14 14:33 - Bursa

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe bu yıl 319 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak

2024-01-16 11:43 - Bursa

Yasemin Şahin, Eczacıbaşı Dynavit’te

2024-01-12 16:50 - Spor

ING Basketbol Erkekler Türkiye Kupası kura çekimi yapıldı

2024-01-15 14:06 - Spor

Spor kenti Karacabey’de ’Geleneksel Çocuk Oyunları’ gerçekleşti

2024-01-15 14:48 - Bursa

Nilüfer Belediyespor set vermeden kazandı

2024-01-14 17:46 - Spor

Bakan Güler etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

2024-01-15 14:33 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi aldı

2024-01-13 16:53 - Gündem

Yıldız Dağı'nda hafta sonu yoğunluğu

2024-01-14 16:53 - Yaşam

İlgili Haberler

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

"Trajediler Avrupa politikaları sayesinde gerçekleşti"

17:29 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa