?>

ABD'den açıklama! Terör uyarısı...

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda onlarca kişinin ölümüne yol açan terör saldırısından kısa süre önce seyahat uyarısında bulunmalarının 'tesadüf' olduğunu söyledi.

Dünya - 9 yıl önce

Başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısına Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısına değinerek başlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Saldırıdan bir gün önce Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını güncellediklerini ve bunu duyurduklarını anımsatan Toner, şunları söyledi:
"Bu uyarıda terör gruplarının ABD vatandaşlarına yönelik artan tehditlerine işaret ettik ve aşırıcıların yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa genelinde havaalanları ve ulaşım merkezlerini hedef aldığı uyarısında bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye'de birçok terör saldırısı da meydana geldi. Ama Amerikalılar Türkiye'ye seyahat etmesin demiyoruz. Böyle bir durumda, Paris'teki ya da Brüksel'deki terör saldırılarından sonra Amerikan vatandaşlarına güncel bilgileri edinmeleri, uyanık ve bulundukları yerde durumun, tehdidin farkında olmaları gerektiğini anımsatıyoruz."
29 Mart'ta yayınladıkları seyahat uyarısını Atatürk Havalimanı saldırısından bir gün önce, 27 Haziran'da güncellemelerinin herhangi bir saldırı tehdidi ile ilişkili olup olmadığı sorusunu, Toner "Hayır. Yakında ortaya çıkabilecek ya da önlem almayı gerektirecek özel bir istihbaratımız yoktu. Böyle bir bilgimiz olsaydı tabii ki bunu Türk yetkililerle paylaşırdık ama yoktu" sözleriyle yanıtladı.
Türkiye ile düzenli olarak istihbarat paylaşımı yaptıklarını belirten Toner, ABD'nin yayınladığı seyahat uyarısı ile Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı arasında bağ kurmanın doğru olmayacağını söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

İkinci bebek göründü

2016-06-30 11:59 - Magazin

Can kaybını arttırmak için hain plan

2016-06-29 11:38 - Gündem

Polonya mı, Portekiz mi?

2016-06-30 13:00 - Spor

İki ili kana bulayacaklardı

2016-06-30 12:23 - Gündem

Serdar Ortaç tövbeyi bozdu!

2016-06-30 11:57 - Magazin

Matthaus "Rooney milli takımı bırakmalı"

2016-06-29 13:27 - Spor

Van'da gece yarısı hain saldırı

2016-06-30 11:43 - Gündem

Djokovic, kaldığı yerden!

2016-06-30 13:02 - Spor

Büyük gün geldi, açılıyor!

2016-06-30 12:55 - Gündem

Tarihi Cumhuriyet caddesinde 12 bin kişilik iftar

2016-06-30 12:33 - Bursa

İlgili Haberler

"Trajediler Avrupa politikaları sayesinde gerçekleşti"

17:29 - Dünya

ABD’den fırlatılan "Blue Ghost" uzay aracı Ay’a iniş yaptı

15:45 - Dünya

Rusya: ABD bizim vizyonumuzla örtüşüyor

14:59 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer'den Trump'a destek

14:52 - Dünya

İngiltere’den Ukrayna’ya 2,74 milyar Euro destek

23:55 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem

Bursaspor 307 gündür maç kaybetmedi

17:55 - Bursaspor

REHAVETE YER YOK !

17:17 - Bursaspor

Bursaspor istediği sonucu alamadı

15:59 - Bursaspor

İşten çıkarılan maden işçileri eylem başlattı

15:36 - Gündem