?>

AK Partili Ökten: “27 Mayıs darbesi insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır”

Aydın (iha) - merhum başbakan adnan menderes’in idam edilmesi ile sonuçlanan 60 darbesinin yıldönümünde açıklama yapan ak parti aydın il başkanı gökhan ökten, 60 darbesinin milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bıraktığını söyledi.

Siyaset - 9 ay önce

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edilmesi ile sonuçlanan 60 darbesinin yıldönümünde açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 60 darbesinin milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bıraktığını söyledi. AK Parti Aydın İl Başkanlığı 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü çerçevesinde basın açıklaması düzenledi. Darbenin yıldönümünde merhum başbakan Adnan Menderes’i anan AK Parti Aydın teşkilatı, demokrasiye vurgu yaparak, 60 darbesinin insanlığa silinmez bir leke bıraktığını ifade etti. İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen; “Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı toplum mühendisliğinin temelleri, Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olan 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile atılmıştır. 27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır. Dönemin tek partili CHP yönetimiyle girdikleri seçim yarışında rekor oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa süre içinde gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmışlardır. Devlet ve vatandaşın kuvvetli bağından rahatsız olanlar çeşitli yalan ve iftiralarla 1960 yılında, askerin namlusunun Çankaya Köşkü’ne çevrilmesini sağlamışlardır. Doğrudan millete savaş açan cuntacı zihniyet, demokratik yönetime anti demokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari ‘Yassıada Yargılamaları’ ile masum insanları hukuk dışı şekilde idam etmiştir. İdam edilenler milletin vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur” dedi. “Şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız”

15 Temmuz’da da aynı senaryonun uygulanmaya çalışıldığını ifade eden Ökten; “Üzerinden yarım asırdan fazla geçmesine rağmen benzer bir senaryo da 15 Temmuz’da sahnelenmeye çalışılmıştır. Ancak milletimiz vakur duruşuyla, millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını 15 Temmuz’da son kez bozmuş, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 15 Temmuz’da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Bu vesile ile Türkiye’de darbe dönemlerinin kapandığını ve darbelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, demokrasi ve özgürlüklerin daim olması adına canlarını feda eden Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Y-Club birinci yaşını doldurdu

2024-05-23 11:28 - Bursa

Orhangazi pazar yerinde sıkı denetim

2024-05-22 17:56 - Gündem

İznik’te kupalar sahiplerini buldu

2024-05-27 09:22 - Bursa

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 0 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı)

2024-05-26 20:05 - Spor

ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü

2024-05-20 13:30 - Teknoloji

İstanbul-Kabil seferleri yeniden başlıyor!

2024-05-21 16:28 - Ekonomi

Şişli-Mecidiyeköy Metro İstasyonu’nda bir genç kız raylara atlayarak intihar etti

2024-05-23 18:45 - Asayiş

Kayserispor’da 8 eksik var

2024-05-24 18:13 - Spor

‘Galaktik Hazine’ye Hong Kong’dan ödül

2024-05-23 09:47 - Teknoloji

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol görevinden ayrıldı

2024-05-24 21:50 - Siyaset

İlgili Haberler

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Arap Birliği, Gazze’nin yeniden inşası konusunda "Mısır Planı"nı kabul etti

23:05 - Siyaset

Kanada Başbakanı Trudeau’dan Trump’a gümrük vergisi tepkisi: "Çok aptalca bir şey"

21:41 - Siyaset

Bakan Göktaş: "İftar sofraları değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarıyor"

20:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa