Haber Merkezi
İki yıl önce musilaj istilasına uğrayan Marmara Denizi’ndeki kirliliğin önlenmesi amacıyla kurulan Etki Çemberleri Vakfı, Bursa’da “Mavi – Yeşil Sektörel Dönüşüm Paneli ve Çalıştayı” düzenledi.
BTSO’da düzenlenen programda ilk olarak; sanayide mavi- yeşil dönüşüm için kullanılabilecek AB fonları ve proje fırsatları konusunda Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı yetkilisi Serdar Sayer tarafından katılımcılara bilgi verildi.
Daha sonra yapılan “Yeşil Dönüşüm Politikalarıyla Sektörleri Neler Bekliyor ?” konulu panele Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gamze Varank, Zorlu Tekstil’den Gizem Özbek Çam ve Akka Kalıp Enjeksiyon Yön. Krl. Bşk. Nazan Akıncı konuşmacı olarak katıldı.
Akka Kalıp Enjeksiyon Yön. Krl. Bşk. Nazan Akıncı, konuşmasında otomotiv sektöründeki yeşil dönüşüme ilişkin bilgiler verdi. Yeşil dönüşüm sürecine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Akıncı, “Akka Kalıp olarak, otomotiv, plastik parça ve kalıp üretiminde çevre dostu uygulamalarda da öncü olmak için çaba harcamaktayız. Yeşil dönüşümü sadece bir sorumluluk olarak değil, aynı zamanda bir fırsat olarak görüyoruz. İnovasyon ve sürdürülebilirlik ile şekillenen bir geleceğe doğru ilerliyoruz” dedi.
Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Yön. Krl. Gn. Sekreterliği ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Bşk. Yardımcılığı görevlerini de yürüten Akıncı, sürdürülebilirlik için bütüncül entegrasyonun sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Yasa ve yaptırımlarla bu alandaki toplumsal düzen sağlanmalı, sürdürülebilirlik toplumun temel değerleri arasına katılmalı. Ekonomik alanda kıt kaynaklarla sonsuz ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Bu noktada sürdürülebilirlik çok önemli. Sürdürülebilirlikle, hem ihtiyaçlar karşılanabilir, hem de doğal kaynaklar korunabilir” diye konuştu.
Programın sonraki bölümünde yuvarlak masa çalıştayı yapıldı ve çalıştay çıktıları değerlendirildi.