?>

Anne sütü büyüme faktörlerini etkiliyor

Anne sütünün ve emzirmenin anne ve bebek için pek çok faydası bulunduğuna dikkat çeken Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar, “Anne sütü ile büyüyen çocuklarda astım, alerji, çocuk diyabeti, obezite, kanser daha düşük oranlarda görülüyor” dedi.

Sağlık - 6 yıl önce

Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir ve vitamini içeren ideal bir besin kaynağıdır. Anne sütünün en önemli etkilerinden birisinin de, anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirdiğine dikkat çeken Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar, anne sütü ile büyüyen çocukların daha sağlıklı, emziren annelerin de bazı hastalıklara yakalanma konusunda daha az risk taşıdığını açıkladı.  Tatar, “Bebek anne sütü ile beslenmeye ne kadar erken başlarsa, anne sütü de o kadar hızla gelecektir. Anne sütü ile büyüyen bebekler astım, alerji, çocuk diyabeti, obezite, kanser daha düşük oranlarda görülüyor. Emziren annelerde ise, meme kanseri, yumurtalık kanseri, osteoporoz ve kansızlığın daha az gözlemleniyor” dedi.
Bir bebeğin tüm hayatında etkili olan anne sütünden 'bebeğinizi mahrum bırakmayın' çağrısı yapan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Tatar, emziren anneleri hijyen konusunda da uyardı. Tatar, “Emzirmeye başlamadan önce anne ellerini yıkayarak bebeğe mikrop bulaşmasını önlemeli, meme başını ve çevresini temiz su ile silmelidir. Anne bebeğiyle birlikte rahat, temiz ve yeterince sıcak bir ortamda sırtını bir yere dayayarak oturmalı ve bebeğini emzirmeye başlamalıdır.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Yunuseli'nde dolandırıcılık!

2018-10-01 12:13 - Bursa

İstanbul'da toplu ulaşımın yüzde 80'i dijitalleşti

2018-10-02 16:05 - Bursa

Jet Fadıl’ın dayısı: Beni de dolandırdı

2018-10-01 17:37 - Asayiş

Kalbi delik olan 6 yaşındaki çocuğa koltuk altından kalp ameliyatı

2018-10-02 12:04 - Sağlık

Yapılandırmada ilk taksidin ödeme süresi uzatıldı

2018-10-02 11:47 - Ekonomi

75 yaşındaki dede gençlere taş çıkartıyor

2018-10-02 13:20 - Bursa

Yüzme bilmeyen 2 kardeş denizde can verdi

2018-09-30 23:51 - Asayiş

İçmeden çalamıyor!

2018-10-01 12:10 - Asayiş

10 ilde sahte sağlık raporu operasyonu: 100 gözaltı

2018-10-01 22:08 - Gündem

Bozbey’den inşaat mühendislerine kongre desteği

2018-10-01 20:23 - Bursa

İlgili Haberler

Oruçta kötü ağız kokusu ciddi bir hastalık belirtisi olabilir

15:16 - Sağlık

Sivas’ta amatör maça helikopter arası

14:22 - Sağlık

Deniz ürünleri tüketimi vücutta mikroplastik birikimine yol açabiliyor

12:48 - Sağlık

Akciğer kanserinden korunmak için 7 ipucu

12:31 - Sağlık

Kahramanmaraş’ta yeni sağlık üssü: Megapoint Hastanesi hasta kabulüne başladı

11:26 - Sağlık

Günün Manşetleri

Edip Akbayram yaşamını yitirdi

20:05 - Gündem

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem

Bursaspor 307 gündür maç kaybetmedi

17:55 - Bursaspor

REHAVETE YER YOK !

17:17 - Bursaspor

Bursaspor istediği sonucu alamadı

15:59 - Bursaspor