İran’dan Türkiye’ye sağlık turları, termal turlar ve sağlık turizmi alanında eğitim işbirliği olarak hayata geçirilen ve Sağlık Stratejileri ve Sosyal Politikalar Derneğinin (SASORMER) organize ettiği ‘Sağlık Turizminde Farkını Göster Türkiye’ projesi kapsamında İranlı doktor ve sağlık acentelerinin yetkilerinden oluşan heyet Aritmi Osmangazi Hastanesi’ni ziyaret etti. Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Nuri Daştan ve Aritmi Osmangazi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak tarafından karşılanan İranlı heyete Aritmi Sağlık Grubu’nun hastaneleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
SAĞLIK TURİZMİNDE YER ALACAĞIZ
Türkiye’de sağlık sektörünün her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Aritmi Sağlık Grubu Başkanı Op. Dr. Nuri Daştan, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda ciddi destekleri sağladığını vurguladı. Daştan, “ Uzun yıllar Bursa’da sağlık sektöründe varlığımızı sürdürüyoruz. 2005 yılında Bursa’nın alanında ilk ihtisas hastanesi olarak Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanemizde ayda yüz açık kalp ameliyatı, 700’de anjio gerçekleştiriyoruz. 2010 yılında tıp merkezi olarak başladığımız Osmangazi’de ise geçen yıl ciddi alt yapı çalışmalarıyla tam teşekküllü Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin kurduk ve hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Sağlık grubumuzun bünyesinde bir de Aritmi İnegöl Hastanemiz bulunmakta. Sağlık alanında yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Sağlık turizmine yönelik gerekli akretidasyon çalışmalarımız da devam ediyor. Bir çok ülkeden hastanemize hastalar gelmekte. İran’dan da hastalarımızı ağırlamak, onlara da şifa vermek bizleri memnun eder” dedi.
İRANLI HEKİMLERDEN TAM NOT
Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin sağlık sektöründeki yerine dikkat çeken Aritmi Osmangazi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Mustafa Koçak, hastane hakkında İranlı uzman hekimlere bilgi verdi. Aritmi Osmangazi Hastanesi’nin 50 poliklinikle hizmet verdiğini belirten Dr. Koçak, “Aritmi Osmangazi Hastanesi, geçen yıl tam teşekküllü hastane olarak hizmete girdi. Hastanemizde, Radyasyon Onkolojisi dışında tüm uzmanlık alanımız mevcut. 20 yetişkin yoğun bakım ünitemiz ve 17 yatak kapasiteli yeni doğan ünitemiz ile 7 adet ameliyathanemiz mevcut. Bunlardan iki tanesi organ nakline uygun nitelikte. Hastanemizde, aynı zamanda robotik plastik cerrahisi de yapılıyor. 11 kişilik bir ortopedi kadromuz mevcut. Bir doçentimiz olmak üzere 6 kişilik ekibimizle de Genel cerrahi alanında da çok başarılı ameliyatlara gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda da obezite cerrahisi konusunda da ciddi çalışmalarımız var hastane bünyemizde.” dedi.
İranlı heyet daha sonra poliklinikler ve ameliyathaneler ile buralarda kullanılan tıbbi cihazlar hakkında de incelemelerde bulundu.
BURSA’YI SAĞLIK TURİZMİNDE İLK SIRAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ
Türkiye’deki iyi noktaya ulaşmış olan sağlık alt yapısını mümkün olabildiğince ekonomik kaynak halinde de kullanmak gerektiğine dikkat çeken Sağlık Stratejileri ve Sosyal Politikalar Derneğinin (SASORMER) Genel Sekreteri Ali Güleç, bu alanda çok ciddi projeler yürütülmeye çalışıldığını kaydetti.
Dünya’da sağlık turizmi çok ciddi ekonomik gelir haline geldiğini vurgulayan Güleç, “Gelen misafirlerimiz arasında İranlı alanında uzman hekimler ve turizm acentelerinin temsilcileri bulunmakta. Bunlara Türkiye’de nelerden istifade edeceklerini gösterip, inşallah ülkemize kazandırmak istiyoruz. İran’dan sonra İspanya’dan bir grubu da misafir etmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde sağlık turizmini genişletmek istiyoruz. 2016 yılında İstanbul’a 180 bin hasta geldi. Bursa’da ise bu rakam 4 bin 693. Bursa, şuanda sağlık turizminde Türkiye’de 5’inci sırada yer almaktadır. Biz bunu ilk sıralara taşımak istiyoruz” dedi.
İranlı heyete daha sonra Aritmi Osmangazi Hastanesi tarafından Bursa’nın simgesi İskender Kebap ikram edildi.