?>

Artvin'de "Macahel Balı"nın tanıtımı ve sağımı yapıldı

Artvin'de, Londra'da düzenlenen "Bal Ödülleri" yarışmasında "Altın Bal" kalite ödülünü alan "Macahel Balı"nın tanıtımı ve sağımı için etkinlik düzenlendi.

Yaşam - 2 yıl önce

Artvin
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesindeki Efeler köyünde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, bölgeye has "Macahel Balı"nın kalitesinin, dünya çapında tescillenmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Balın kalite ödülü almasının Türkiye ve Artvin için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Doruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler zaten bu kalitenin farkındaydık. Ancak sadece bizlerin farkında olması yetmiyor. Tüm dünyanın bu faydalı ve doğal üründen haberdar olması için çalışmamız gerekiyordu. Bizler de Valiliğimiz öncülüğünde planlanan Şehir Markalaşma Projeleri kapsamında 'Macahel Balı'nın şöhretinin sadece bölgeyle sınırlı kalmaması, tüm Türkiye ve dünyaya yayılması üzerine çalışmalar yaptık. Bugün bu çalışmaların meyvesini verdiğini görmek sevindirici. Bu gurur hepimizin."
Doruk, kaliteli bal üretiminin yanı sıra bölgenin apiterapi için de oldukça uygun şartlara sahip olduğuna dikkati çekerek, "Valiliğimiz öncülüğünde Artvin Çoruh Üniversitemiz ile işbirliğiyle bu konuda önemli çalışmalar içerisindeyiz. Taşıdığı eşsiz doğal güzelliklerle Macahel'i apiterapi merkezi haline getirmeye gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Artvin Arıcılar Birliği Başkanı İbrahim Durmuş da Macahel'de üretilen balların sağlık açısından önemine dikkat çekti.

Bölgede 117 arıcının yaklaşık 8 bin kovan ile geçimlerini sağladığını belirten Durmuş, "Bizim burada gübre, ilaçlama olmadığı için balımız kaliteli oluyor. 'Altın Bal' ödülü alan ballarımızın kalitesi yüksek rakım ve çevrede fabrika dumanı olmamasından geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızıyla 24 yıldır arıcılık yapan Melehat Gülbin de ürettiği balın dünya çapında ödül almasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Doruk ve eşi Meral Doruk, arıcı maskesi kıyafetini giyinerek, arı üreticileriyle bir süre bal sağımı gerçekleştirdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Fethiyespor transfer çalışmalarını sürdürüyor

2023-08-04 18:04 - Spor

İnegöllü Dağcılar Yazdan Kışa Yürüdü

2023-08-03 16:09 - Bursa

Bursa'da Fil hastalığı tedavisinde çözüm

2023-08-03 11:50 - Bursa

Çok sayıda suç kaydı olan 2 şüpheli hırsızlık malzemeleriyle yakalandı

2023-08-04 16:07 - Gündem

Varank, İnegöl OSB’deki yangından etkilenen esnafla bir araya geldi

2023-08-06 14:34 - Bursa

Alabalık üretim tesisinde çalışan kadın mühendis, tekneden suya düşüp kayboldu

2023-08-05 14:04 - Asayiş

Akdenizli kadınlar, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

2023-08-05 11:34 - Yaşam

Adnan Orhan’ın turizm temalı yeni klibi yayınlandı

2023-08-05 13:29 - Magazin

Gürcistan’da toprak kayması

2023-08-05 11:54 - Asayiş

Yol verme kavgasında otobüs şoförü önündeki araç sürücüsünü bıçakladı

2023-08-05 09:29 - Asayiş

İlgili Haberler

Bu mahallede davul çalmak yasak...Gelenek bu yıl da bozulmadı..

09:57 - Yaşam

Nazilli Belediyesi’nden eski sanayi bölgesinde kapsamlı temizlik

09:57 - Yaşam

Donan kuş cenneti Arin Gölü’nde gün batımı

09:44 - Yaşam

Beyoğlu’nda 1. Kadın ve Sanat Şenliği başladı

09:25 - Yaşam

Ramazan geleneğini çocuklar yaşattı

09:03 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa