?>

ASO’dan mesleki eğitimde yeni bir adım

Ankara sanayi odası (aso), sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için meslek liseleriyle iş birliklerine devam ediyor.

Ekonomi - 3 ay önce

Ankara Sanayi Odası (ASO), sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için meslek liseleriyle iş birliklerine devam ediyor.

ASO’dan yapılan açıklamaya göre, okul-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran ASO, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile iş birliği protokolleri imzaladı. ASO Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi’nin öncülüğünde imzalanan protokollere göre, gıda teknolojisi programı bulunan iki okula sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik destek sağlanacak. Ayrıca, öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkanı sunulacak.

ASO’da düzenlenen protokol imza törenine ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, ASO Meclis Üyeleri Hasan Cem Taşkaldıran ve İhsan Cahit Kızıldel, Muhtelif Gıda Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Kalebozan, ASO Genel Sekreteri Mehmet Cansız, ASO Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Dinçer, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, imza töreninde yaptığı konuşmada, ASO olarak okul-sanayi iş birliğine çok önem verdiklerini ifade etti. Kalifiye iş gücü eksikliğine vurgu yapan Çağlayan, “İki okulumuzla imzaladığımız protokollerle gıda sektörüne yönelik nitelikli iş gücü yetiştirmeye ve ülkemizin beşeri sermayesini güçlendirmeye katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

ASO Genel Sekreteri Mehmet Cansız da konuşmasında, “İmzaladığımız protokollerle, gıda teknolojisi alanında eğitim veren iki okulumuzun eğitsel ve sosyal gereksinimlerinin giderilmesine katkıda bulunacağız” dedi.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş da konuşmasında, “Okul-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen bu protokol, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yeni kapılar aralayacak bir adımdır. İş dünyası ile eğitim camiası arasında kurulan bu güçlü bağ, hem öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştirecek hem de sektörlerimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayacaktır. Bu değerli iş birliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul-sanayi iş birliği protokolleri, ASO Genel Sekreteri Mehmet Cansız, Mehmet Rüştü Uzel MTAL Okul Müdürü Mehmet İzci ve Atatürk MTAL Okul Müdürü Ömer Ceylan tarafından imzalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cinayete kurban giden üniversiteli taksici Karaman’da toprağa verildi

2024-12-15 17:57 - Asayiş

Darende’de yangın söndürme tatbikatı

2024-12-18 18:15 - Asayiş

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Antalyaspor: 1

2024-12-18 16:45 - Spor

Artvin Şavşat’ta eğitime ara verildi

2024-12-18 18:53 - Eğitim

Arkadaşına intihar edeceğini söyleyen genç, aracıyla tıra çarparak hayatını kaybetti

2024-12-16 02:18 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdelatty ile görüştü

2024-12-18 20:03 - Siyaset

Yazar Mevsim Yenice SUBÜ’de kitapseverlerle buluştu

2024-12-16 16:19 - Eğitim

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Suriye’den gelen heyeti kabul etti

2024-12-18 22:06 - Siyaset

Kayalıklarda mahsur kalan 4 keçiyi itfaiye kurtardı

2024-12-16 20:08 - Yaşam

Sinop’ta 560 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

2024-12-18 21:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Ziraat Odası yönetimi Söke Ovası azmaklarında ekipman sayısının arttırılmasına teşekkür etti i

08:30 - Ekonomi

Refahiye’de arı kovanı çıtası üretim atölyesi açıldı

17:45 - Ekonomi

Bakan Şimşek: "Sanayi üretimine yıllık bazda pozitif katkı sağlayan sektör sayısı arttı"

15:17 - Ekonomi

Pastırmacılar Ramazan satışlarından memnun

14:52 - Ekonomi

Konya Büyükşehir bu yıl üreticiye 108 bin 675 kilo nohut tohumu desteği verdi

14:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Enflasyon düşüyor!

19:02 - Gündem

Türkiye-ABD maçının tarihi açıklandı

17:56 - Spor

Balkanlarda yeniden savaşı sesleri!

17:04 - Dünya

Bursa Nilüfer'de su kesintisi

16:41 - Bursa

Acun Ilıcalı hakim karşısına çıkacak

16:27 - Gündem