?>

Assan Alüminyum’dan kadın emeğine ve yerel topluma destek

ŞİRKET, MANAVGAT’TA KURULAN KADIN GİRİŞİMCİLERİ KOOPERATİFİ TOROSLARIN KADINLARI’NI DESTEKLEYEN ADIMLARIYLA HEM TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN HEM DE KADIN ELİYLE YEREL EKONOMİNİN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Ekonomi - 2 yıl önce

Assan Alüminyum, faaliyet gösterdiği bölgeler başta olmak üzere topluma değer katmaya devam ediyor. Şirket, Manavgat’ta kurulan kadın girişimcileri kooperatifi Torosların Kadınları’nı destekleyen adımlarıyla hem toplumsal cinsiyet eşitliğinin hem de kadın eliyle yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlıyor. Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren Assan Alüminyum, üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine eş değer temiz enerji üretimini Manavgat’ta bulunan yenilenebilir enerji üretim tesisinde gerçekleştiriyor. Şirket yenilenebilir enerji üretim tesisinin bulunduğu Manavgat’ta kadın emeğini ve girişimini destekleyerek, yerel toplumun güçlenmesinde de sorumluluk aldı. Manavgat’ta kurulan Torosların Kadınları Girişim Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’ne mutfak ekipmanları desteği sağlayan şirket; böylelikle bölgedeki kadınların ekonomik olarak güçlenmesine ve üretimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişmesine öncü ve örnek oldu. Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, özellikle pandemi döneminde kadınların iş ve gelir kaybı yaşadığına dikkat çekerek, “Cinsiyet eşitsizliği sadece ülkemizde değil tüm dünyada önemli bir mesele. Hele ki pandemi uçurumu daha da derinleştirdi. Oxfam’ın raporlarına göre, 2020’de kadınlar 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı. 64 milyon kadın işini kaybetti. Türkiye’de ise her üç kadından ikisinin ekonomik hayatın dışında olduğu belirtiliyor. Sürdürülebilir bir gelecek ancak eşit toplumlarla mümkün. Biz de Assan Alüminyum olarak yaşadığımız topluluklarda bu farkındalığı artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Oysaki kadınlar yaşadığı topluma daha çok değer katıyor. Manavgat’taki örnekte olduğu gibi biz de üzerimize düşeni yaptık. Kooperatif üyeleri sürdürülebilir üretimler yaparak, sadece kendi ekonomilerinin değil yerel ekonominin de güçlenmesine katkı sağlayacaklar. Ayrıca Kibar Holding olarak Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEP’s) imzacıları arasında yer alıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini hem toplumda, hem de tüm kurumlarda olması gereken bir kültür olarak görüyoruz. Bu doğrultuda kadın çalışanların istihdamını destekleyen ve güçlendiren uygulamaları da hayata geçirmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da ters şeride girince kaza bu şekilde gerçekleşti

2023-05-17 11:16 - Bursa

ÇEK 3 Mart'ta Rumeli esintisi

2023-05-18 01:27 - Bursa

Jorge Jesus’tan kadroda 2 değişiklik

2023-05-18 20:41 - Spor

Eskişehirspor, amatöre düştü

2023-05-16 17:09 - Spor

Bakan Varank ödülleri ikiye katladı

2023-05-19 17:43 - Bursa

ABD ve Kanada'da oy kullanma işlemi başladı

2023-05-20 16:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York'taki Türkevi saldırısı açıklaması: “Bu teröristi bulmanız, gereğini yapmanız gerekiyor”

2023-05-22 22:32 - Siyaset

Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek finalde Tofaş ile eşleşti

2023-05-22 23:39 - Spor

Doğum gününde sahne alan Sinan Akçıl’a sahnede sürpriz

2023-05-21 12:29 - Yaşam

Erzincan OSB'deki yatırımcılar enerji maliyetlerini güneş panelleriyle düşürüyor

2023-05-21 11:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

İş dünyasında başarı için gençleri anlamak ve doğru yönetmek şart

12:12 - Ekonomi

ATP Yazılım ve Teknoloji, 2024 yılı finansal sonuçlarını açıkladı

11:26 - Ekonomi

Ali Taha Koç: "Bugüne kadar ülkemize 28 milyar dolar yatırım yaptık"

11:07 - Ekonomi

Murzioğlu’ndan KOBİ’lere çağrı

11:01 - Ekonomi

Akbank 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdi

10:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa