Anma toplantısına Hukuk Fakültesi öğrencileri yanında Av. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy, eşi, meslektaşı Çiğdem Aksoy, kardeşleri Onur ve Önder Aksoy, arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri, siyasi partilerin Gemlik ilçe temsilcileri, STK’lar ile Hukuk Fakültesi önceki Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halit Aker, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli ve öğretim görevlileri katıldı. Siyasetçi ve meslek arkadaşlarıyla yapılmış röportajların yer aldığı videonun izlenmesinden sonra Özgür Aksoy’un şehit edilmesi ve avukatlara yönelik şiddet olaylarını anlatmak üzere kürsüye çıkan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, duygulu bir konuşma yaptı. Özgür Aksoy’un hayatın üç gün olduğuna inandığını ifade eden Altun, “Dün, bugün ve yarın… Biz genelde bugünü yaşarken, Özgür hep yarını hayal ederdi. O’nun yarınları çok güzeldi çünkü” dedi.
Özgür’le her zaman anlaşamadıklarını, fikir ayrılıkları olduğunu kaydeden Altun, “En başta Gemlik’ti fikir ayrılığı konusu. Her Gemlik’e geldiğimde en çok gidebilmeyi özlerdim. Nedense huzursuz olurdum. O ise Gemlik’e aşıktı. Hukuk fakültesi kurulması ilk gündeme geldiğinde son derece heyecanlanmış, ‘Hukuk fakültesi Gemlik’e çok yakışacak’ demişti. Biz aynı fikirde değildik, ben hukuk fakültesinin kampus içinde olmasını istemiştim. Çünkü O Gemlik’i her yönüyle dönüştürmek istiyordu. Hukuk fakültesi de O’nun için araçlardan biriydi. Çünkü hukuk fakültesinde okuyan öğrencilerin, namuslu, onurlu, hukuka bağlı, vatan ve insan sevgisi taşıyan insanlar olduğuna inanırdı. Bir avuç insanın büyük bir dalga hareketi yaratacağını düşünürdü. Gemlik de hukuk fakültesi öğrencileriyle birlikte dönüşebilirdi belki de…
Sadece üniversite değil, sanat merkezi, çocuk kulübü kurma hayalleri de vardı. Çocuk kütüphanesi kurmayı düşünüyordu” dedi.
ÖZGÜR AKSOY ADINA ŞİİR YARIŞMASI
Özgür Aksoy’un ardından Bursa’da ve Türkiye’de avukatlara yönelik saldırıları hatırlatan, Kocaeli’de de görevi nedeniyle şehit edilen Av. Mehmet Samim Geredeli’den de bahseden Altun, hakim ve savcıların avukatlara yönelik saldırılar karşısındaki tavır ve kararlarından yakındı. Bursa Barosu’nun yaptığı sıralı eylemleri anlatan Gürkan Altun, Bursa’da 3 Kasım günü yaptıkları eylem sırasında Hakim Levent Dağdeviren’in, duruşma tutanağına yansıyan kararıyla avukatlara destek vermesinden de övgüyle söz etti.
Altun son olarak, Özgür Aksoy’un kendilerine, avukatların, avukatlık dışında başka şeyler yapmayı da öğrettiğini ifade ederek “Tiyatro yaptı, şiir yazdı. Bursa Barosu ilk defa Özgür Aksoy adına şiir yarışması düzenledi. 5 Nisan Avukatlar Günü’nde sonuçlandırıp şiir gecesi düzenleyeceğiz. Konferans salonumuza Özgür’ün adını verdik, ruhsat törenlerine gelen genç avukatlar ve yakınları, sosyal medya hesaplarından Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’nda yer bildirimi yapıyor” diye konuştu.
En yakın arkadaşlarından meslektaşı Av. İsmail İşel de, Av. Özgür Aksoy’un örnek alınacak özelliklerini anlattı. İşel, “Özgür, herkesle farklı dostluklar kurabiliyordu. Zamanını çalıyor diye akıllı telefon kullanmaz, sürekli okurdu. Telefonlara yanıt vermezdi, biz de yakınırdık bundan. Özgür adeta bir fabrika gibi üretir, ürettiklerini de paylaşırdı” diye konuştu.
Uludağ Hukuk Topluluğu Başkanı Öner Aktuğ da, Özgür Aksoy için “Dostluk adına, siyaset adına, hukuk adına, alışılmış profillerin dışına çıkmayı başarmış bir hedef insanıydı” dedi.
Programın sonunda, Uludağ Hukuk Topluluğu Başkanı Öner Aktuğ, Bursa Barosu Başkanı Altun’a çiçek sundu, Altun da çiçeği, Şehit Av. Özgür Aksoy’un eşi Av. Çiğdem Aksoy’a verdi.