?>

Bakan Uraloğlu: Tahıl koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını daha çok takip ediyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Tahıl koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını daha çok takip ediyoruz. Dışişleri bakanlarımızın yapacakları görüşmelere göre şekillenecektir." dedi.

Siyaset - 2 yıl önce

Ankara
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tahıl koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını takip ettiklerini belirterek, "Dışişleri bakanlarımızın yapacakları görüşmelere göre şekillenecektir. Biz üzerimize düşeni her daim yapma noktasında olacağımızı tekrar etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile videokonferans yöntemiyle görüştü.
Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda zarar gören otoyollar ve ulaşım altyapısının yeniden inşası ele alındı.
Görüşmenin bir diğer önemli başlığı olan ve 17 Temmuz'da süresi dolan Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, "Tahıl koridorunun denizcilik ve ulaşım tarafını daha çok takip ediyoruz. Dışişleri bakanlarımızın yapacakları görüşmelere göre şekillenecektir. Biz üzerimize düşeni her daim yapma noktasında olacağımızı tekrar etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Ulaştırma altyapısı yatırımları konusunda gereken desteği vermeye hazırız"

Savaş süreci ve Kırım'ın ilhak edilmesiyle ilgili Türkiye tarafının durduğu noktanın açık ve net olduğunun altını çizen Uraloğlu, şunları kaydetti:
"İki ülke arasındaki savaştan belki de en çok etkilenen ülke Türkiye'dir. Savaşın bitmesi için gayretlerimizi Cumhurbaşkanı'mız defaten dile getirmiştir ve en üst sevide çalışmalar yürütülmektedir. Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki limanlarının ticarete açık kalması önemli. Bu hususta hangi konumda nasıl destek vermemiz gerekiyorsa o çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz."
Bakan Uraloğlu, Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşasına yönelik yapılacak yatırımlara da dikkati çekerek, Türkiye olarak, Ukrayna'ya ulaştırma altyapısı yatırımları konusunda gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki trafik kazasında faciadan dönüldü

2023-08-25 00:38 - Asayiş

İnegöl’de kayıp kaçak hedefi yüzde 20

2023-08-27 12:08 - Bursa

Büyükşehir’le geleceği kodluyorlar

2023-08-24 18:56 - Bursa

Batı Trakyalı Türklerden yağmur duası

2023-08-25 17:33 - Dünya

Milyonların kalbine giren Nimet Hoca'dan 15 gündür haber alınamıyor

2023-08-26 10:21 - Gündem

Tiktok, İsveç'te Kur'an'a saldırlar gerçekleştiren Momika'nın hesabını para kaza

2023-08-29 21:48 - Dünya

Fenerbahçe, Twente maçı hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladı

2023-08-29 20:31 - Spor

Sivasspor, Modou Barrow’u kadrosuna kattı

2023-08-28 16:25 - Spor

Kahramanmaraş’ta deprem

2023-08-25 08:31 - Gündem

Mafyadan bakana tehdit!

2023-08-29 17:42 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti MKYK Üyesi Harun Çelik, Bilecik’te partililerle iftar yaptı

11:46 - Siyaset

Başkan Görgel: "Andırın’da 10 ayda 165 milyonluk yatırım tamamladık"

11:23 - Siyaset

Turgutlu Belediye Meclisinden Kent Lokantası müjdesi

11:02 - Siyaset

Sıra dışı Başkan; "Ben geldim; dövecekseniz dövün, sövecekseniz sövün"

11:02 - Siyaset

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa