?>

Balık fiyatlarından alan memnun, satan memnun

Palamudun bollaşmasıyla birlikte düşen balık fiyatları, hem balıkçı esnafını hem de vatandaşı memnun ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Palamudun bollaşmasıyla birlikte düşen balık fiyatları, hem balıkçı esnafını hem de vatandaşı memnun ediyor.

Sezonun açılmasıyla birlikte düşüşe geçen balık fiyatları, palamudun bollaşmasıyla daha da düştü. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda balıkçılık yapan Serkan Çömlek, geçen ay tanesinin 35-40 liraya satıldığı palamudun büyümesiyle fiyatının da biraz yükseldiğini ifade ederek, “Bize göre fiyatı normal. İnşallah çinekop da bol olur bu sene. Palamut bu sene bol olduğu için diğer balıkların fiyatı düştü, vatandaşlar balığa doydu. Vatandaş bol bol balık yedi bu sene. Balık; sebzeden, kırmızı etten, tavuktan daha uygun. Vatandaşlar denizden çıkan her balığı yesin” dedi.

Yılın bu aylarında çinekop, barbun, levrek, tekir, uskumru ve mezgit gibi balıkların daha lezzetli olduğunu ifade eden Çömlek, “Her balığın tazeliği farklı yollarla anlaşılır. Bazı balıklar gözünden, bazı balıklar kulağının kırmızı olmasından taze olduğu anlaşılır. Bir de güvendiğiniz balıkçıdan alırsanız o daha da güvenli bir yöntem. Balıkların sirkülasyonu fazla olduğu için tezgahlarda bayatlama olmaz. Vatandaşların şüphesi olmasın, bol bol balık yesinler” diye konuştu.

Balık fiyatlarının gayet uygun olduğunu söyleyen Ayşen Alkan ise, “Buca’dan buraya gelip balık alıyorum. Hem taze hem uygun. Fiyatlar gayet uygun şu an. Balıktan yana bir sıkıntımız yok. Bol bol alıp yiyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Eğitime fırtına engeli! Okullar tatil edildi

2022-11-20 18:39 - Gündem

Bursa'da Singapurlu turistleri taşıyan minibüs kaza yaptı: Çok sayıda yaralı var!

2022-11-22 16:42 - Bursa

LODOSA DİKKAT! Valilik'ten bugün 20.00'ye kadar fırtına uyarısı!

2022-11-21 11:00 - Gündem

Afyonkarahisar’da belde buluşmaları devam ediyor

2022-11-18 09:45 - Gündem

Karşıyaka, Ağrı’da takıldı

2022-11-19 16:39 - Spor

Orhaneli yolunda kaza; imam hayatını kaybetti, 5 yaralı

2022-11-24 02:04 - Asayiş

Bursaspor evinde kayıp!

2022-11-20 16:04 - Bursaspor

DÜZCE'DE 5,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

2022-11-23 04:12 - Gündem

Tuğçe Kandemir: Bursa'yı çok seviyorum

2022-11-19 17:25 - Magazin

Timsah Aslan'ı ağırlıyor !

2022-11-19 05:47 - Bursaspor

İlgili Haberler

Sultangazi Yazı Akademisi 6’ıncı dönem öğrencileri sertifikalarını aldı

09:09 - Gündem

Reyhanlı saldırısında evladını kaybeden anne: "Katiller hapiste yatarak gün geçirmesin, onun yerine idam istiyorum"

09:04 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ölen evsiz adamla ilgili açıklama

00:40 - Gündem

Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve yöresel zenginlikleri Arnavutköy’de tanıtıldı

23:13 - Gündem

Herkes karda poşetle kayarken o çiğköfte tepsisiyle kaydı

21:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan ve Taraftarlar Sabah Namazında ! (ÖZEL HABER)

08:40 - Bursa

Bursa Adliyesi’ndeki saldırıdan acı haber...

22:19 - Bursa

Başkan Aydın, Osmangazili çocuklara Bursaspor sevgisi aşılıyor

18:59 - Bursaspor

TAKVİYE ŞART !

17:47 - Bursaspor

Karacabey’de zehir tacirlerine operasyon: 7 tutuklu

17:27 - Bursa