?>

Başkan Arslan, esnafa çöp saati ve kurallarını hatırlattı

Yozgat belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ekipleri, lise caddesi’nde yaşanan çöp birikimlerini önlemek için esnafı çöp toplama saatleri hakkında bilgilendirerek esnafa çöp poşeti dağıttı.

Yaşam - 6 ay önce

Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Lise Caddesi’nde yaşanan çöp birikimlerini önlemek için esnafı çöp toplama saatleri hakkında bilgilendirerek esnafa çöp poşeti dağıttı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, temizlik işleri müdürlüğü ekipleri ile esnafın ve vatandaşların yoğun olduğu Lise Caddesi’nin gün boyu temiz kalmasını sağlamaya yönelik olarak gerçekleştirilen esnaf bilgilendirme çalışmasına katıldı. Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Duyar ve personel ile cadde boyunca esnafı gezen Başkan Arslan, esnafı çevre konusunda dağıtılan broşürlerle bilgilendirerek çöp poşeti dağıttı. "Amacımız ceza yazmak değil, amacımız şehrin temiz kalması" Amaçlarının cezai müeyyideden önce esnafı çevre temizliği konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyen Başkan Arslan, “Amacımız ceza yazmak değil, amacımız şehrin temiz kalması. Bu belirlediğimiz kurallara uymayan hemşerilerimiz olursa, biz de cezai işlem uygulamak zorunda kalırız. Elbette hepimiz temiz bir çevrede yaşamak isteriz, düzenli olarak temizlensin ve huzur içinde yaşayalım. Belediyemiz elinden geldiğince bu konuda gayret gösteriyor, ancak bu sadece bizim çabamızla olacak bir şey değil. Bu şehirde yaşayan insanların da bilinçli olması ve temizlik bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Gelişi güzel atıkları sağa sola atmak, bana göre, bu şehre yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Çöplerin daha düzenli bir şekilde, özellikle şehrin ana caddelerinde çalışan kardeşlerimize zarar vermeyecek şekilde atılması önemlidir. Çünkü bu ana caddeler halkımız tarafından en çok kullanılan ve en çok kirlenen caddelerdir” dedi. Yozgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen saatler dışında esnafın çöp çıkarmalarını istemediklerini de ifade eden Başkan Arslan, “Çöpler, belirlenen saatler dışında çıkınca 3-4 saat sokaklarda kalmakta ve belli başlı rahatsızlıklara yol açmaktadır. Biz de şehrimizin daha düzenli ve daha temiz olması için harekete geçtik. Bununla ilgili olarak, çöp çıkarma saatleri için bir metin hazırladık ve aynı zamanda çöplerin gelişigüzel poşetlerde değil, çöp poşetlerinde olması için her haneye birer çöp poşeti hediye ettik. Temizlik konusunda hassas olmalarını talep ettik” şeklinde konuştu. Başkan Arslan son olarak çöplerin akşam saat 17.30-18.00 saatleri ile 23.00-00.00 saatleri arasında poşetlenmiş bir şekilde çıkartılmasını da esnaftan istedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Büyükşehir'den kamuoyuna açıklama

2024-08-21 00:56 - Bursa

Sefo Gaziantep’te sevenleriyle buluşuyor

2024-08-26 11:07 - Magazin

Erciyes’in kokusu parfüm oldu

2024-08-24 13:17 - Teknoloji

Mangal keyfi 400 bin liraya mal oldu

2024-08-27 09:18 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm denizaltılarımızı 2029 yılına hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız”

2024-08-24 19:13 - Siyaset

Kamu Spor Oyunları ile ilgili bilgi verildi

2024-08-21 16:25 - Spor

Asansörde mahsur kalan 16 yaşındaki kızı itfaiye kurtardı

2024-08-20 21:32 - Asayiş

Tire 2021 FK, hazırlık maçında galip

2024-08-21 12:31 - Spor

Ağrılı 71 genç devlet kursuyla üniversiteli oldu

2024-08-24 11:06 - Eğitim

Sultan Alparslan kostümlü Hacı Hasan Keskin’e yoğun ilgi

2024-08-20 17:31 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir’de ayrıştırılmış ambalaj atıkları evlerden toplanacak

13:33 - Yaşam

Kara yolunun kenarına yuva yapan tilkiler, fotoğrafçıların gözdesi oldu

13:16 - Yaşam

Heyelan tehdidi altındaki Tokat OSB’de fore kazıklarıyla önlem alınıyor

13:15 - Yaşam

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk Sanat Tarihi Sertifika Programı başlıyor

13:08 - Yaşam

Minikler gölge oyunu ve konserle keyif dolu bir Ramazan akşamı yaşadı

13:00 - Yaşam

Günün Manşetleri

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem