?>

Başkan Edebali’den yerel yönetimin şifreleri

İzmir'de, düzenlenen Kamu Yönetimi Sempozyumu’nda konuşan Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bir taraftan kentsel dönüşümle mekanları yenilerken, kültürel ve sosyal projelerimizle de kültürümüzü, geleneklerimizi ve geçmişimizi muhafaza ediyoruz” dedi.

Bursa - 9 yıl önce

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘Büyükşehir Yönetimi ve İl Yönetiminin Yeni Yüzü' temasıyla düzenlenen 10. Kamu Yönetimi Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı. İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de katıldığı sempozyumda Yıldırım ile ilgili sunum yapan Başkan Edebali, 2014 Yerel Seçimleri ile birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Kanunu sonrası yönetim ve vatandaşların hizmet alması noktalarında önemli gelişmelerin sağlandığını vurguladı. Yasanın özellikle kırsal kesimler açısından önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Başkan Edebali, “Yasa çıkmadan öncesi ile çıktıktan sonrasında büyükşehirin getirdiği hizmet arasında çok büyük fark var. Bütçe farkı 30 katını buldu. Köylerin altyapıları, kanalizasyonları, içme suları, köy yerleşik alanların tekrar tespit edilmesi gibi Bursa’da çalışmalarımız var. Bu sempozyumda İzmir’in ilçe belediye başkanlarını dinleyince biraz şikayet gördüm. Ama Bursa’da Büyükşehir Yasası ile alakalı bir memnuniyetsizlik yok. Büyükşehir Yasası, faydalı bir çalışma ortamı sağladı” diye konuştu.
BAŞARININ ANAHTARI ORTAK AKIL
Edebali, “Görev süremizin ilk gününden itibaren yönetim anlayışımızın merkezine ‘ortak akıl’ı koyduk. Çözüm Merkezi, Çağrı Merkezi, Çek Gönder, gibi uygulamaları hayata geçirerek insanlarımızı yönetim mekanizmasın içerisinde dahil ettik. Biz hemşerilerimizi ilçemizin sakini değil sahibi olarak görüyoruz ve onların düşüncelerini, taleplerini önemsiyoruz. Geniş yolları, ticari alanları, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanlarıyla yaşam standartları yüksek, insanları mutlu ve huzurlu ‘İdeal Şehir Yeni Yıldırım’ı hemşerilerimizle birlikte oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.
GAYEMİZ İNSANI VE ŞEHRİ YÜCELTMEK
Yıldırım’ın çehresini değiştirecek ve ilçenin yüzde 33’ünü kapsayan, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini başlattıklarını da kaydeden Başkan Edebali, “Şehrin değiştirilmesini sadece fiziki mekanların yenilenmesi olarak değerlendirmiyoruz. Bunu sosyal ve kültürel projelerimizle destekliyoruz. Böylece, insanlarda değişiyor, sosyal aidiyet duygusu artıyor, toplumsal nezaket kültürümüz artıyor, suç oranları düşüyor” dedi.
İnsan ile şehrin birbirlerini etkileyen kavramlar olduğunun da altını çizen Başkan Edebali“Birinin olumlu gelişmesi diğerini de olumlu etkiliyor. Kentsel dönüşümün değişik model ve yöntemleri ile hem fiziki dönüşümü hem de sosyal dönüşümü hayata geçirirken, kültürümüz, geleneklerimiz, geçmişimizi de muhafaza ederek sosyal bütünleşmeyi ve gelişmeyi yakalıyoruz. Öncelikli hedefimiz toplumsal sürdürülebilir kentsel gelişme sağlanması. Yeni şehircilik anlayışımızı projelerimizde uygulayarak hem şehrimizi, hem de insanlarımızı yüceltmek için gayret ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Bunun nedeni deprem değil yağmur

2016-05-05 22:09 - Gündem

Deniz dibi temizliğinde tonlarca çöp çıktı

2016-05-07 13:03 - Yaşam

El Nusra Halep’in güneyini aldı

2016-05-06 13:53 - Dünya

Başkent şehidini uğurladı

2016-05-07 17:53 - Gündem

Sibel Arna'dan tam not...

2016-05-07 03:08 - Magazin

Can Dündar'a hapis cezası

2016-05-06 23:24 - Gündem

Bu kararı tanımıyoruz

2016-05-07 01:07 - Gündem

Erken seçim mümkün değil

2016-05-06 23:42 - Gündem

Çarşıda çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi için...

2016-05-07 14:28 - Bursa

En güzel anneler günü hediyesi

2016-05-07 12:57 - Bursa

İlgili Haberler

Osmangazi Belediyesi'nin en özel korosu

10:12 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa