?>

Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi

Nilüfer’e bağlı başköy mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “dede helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti. Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe nilüfer belediye başkanı şadi özdemir de katıldı.

Yaşam - 10 ay önce

Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.

Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor.

Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti.

Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazi Koşusu'nun tarihi belli oldu

2024-04-16 13:10 - Spor

İzmir'de korku yaratan deprem

2024-04-19 11:11 - Gündem

Başkan Özdemir’den yoğun mesai

2024-04-15 17:15 - Gündem

Bursa'da 'Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

2024-04-17 10:09 - Bursa

Turizmde yükselen değer: Amasra

2024-04-15 16:42 - Asayiş

Erkekler dikkat! Bu hastalık en çok sizlerde görülüyor

2024-04-17 11:31 - Bursa

Kayserispor’un 34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

2024-04-18 13:37 - Spor

Yabancı uyruklulara ait ruhsatsız işletmelere mühür vuruldu

2024-04-16 10:01 - Ekonomi

Erzurum faal mükellef sayısı açıklandı

2024-04-13 14:32 - Ekonomi

Bakan Ersoy: "Adana’da bin, Türkiye geneli 40 bin sanatçı katılacak"

2024-04-13 11:14 - Yaşam

İlgili Haberler

Elazığ’da kar yağışı başladı

00:37 - Yaşam

Bingöl’de eğitime 1 gün ara verildi

00:25 - Yaşam

Çorum Belediyesi personeline KKKA farkındalık eğitimi verildi

18:33 - Yaşam

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde tedavisi tamamlanan hayvanlar doğaya salındı

18:14 - Yaşam

533 yıllık Osmanlı vakıf geleneği Tokat’ta Gülbahar Hatun İmareti ile yaşatılıyor

17:47 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem