?>

Bayburt çiftçisi açıkta kalan tarladaki buğday tohumlarını kargalardan koruyor

BAYBURT ÇİFTÇİSİ AÇIKTA KALAN TARLADAKİ BUĞDAY TOHUMLARINI KARGALARDAN KORUYOR

Yaşam - 2 yıl önce

Kış mevsiminin en sert geçtiği illerden birisi olan Bayburt’ta bu sene kar yağışı önceki yıllara göre oldukça az olurken, karın üzerini örtmediği tarlalarda açıkta kalan buğday tohumlarını çiftçiler kargalardan koruyorlar.

Bayburt’ta sonbaharda buğday, arpa ekimi yapan çiftçiler, kar yağmayınca tarladaki buğday tanelerini toplayan kargalara karşı korkuluklarla önlem alıyor. Bayburtlu çiftçiler, mevsimsel kuraklığın etkisiyle kar ve yağmur yağmamasının sıkıntısını yaşıyor. Erken hasat yapabilmek için sonbaharda buğday ve arpa ekimi yapan çiftçilerin tarlalarının üzeri bu yıl beklenen kar yağışı olmayınca açıkta kaldı.

Toprak altında su alamayan tohumlar ise son günlerde kümeler halinde dolaşan kargaların hedefi oldu. Çiftçiler kargaların arazilere akınını, tahtadan ve boş çuvallardan yaptıkları korkuluklarla engellemeye çalışıyor.

Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere’de kar yağması için dua ettiklerini kaydeden çiftçi Süleyman Yıldız, “Bu sene mahsulümüzün veriminden endişeliyiz. Sonbaharda buğday ve arpa ekimi yaptım. Kar olmadığı için tanelerini kargalar topluyor bundan dolayı yüzde 60 kaybımız var. Zaman zaman kargaları kendi yöntemlerimizle kaçırmaya çalışıyoruz. Mayalanan tohumlar da kurumak üzere, kar yağmazsa bunlardan bir tanesi bile bitmez. Kar ve yağmurun yağmamasından dolayı yüzeyde kalan tohumları kargalar topluyor." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Voleybolda haftanın programı

2023-01-27 12:13 - Spor

7 ayda baktığı 6 kediden 5'i öldürüldü, 1'i kayboldu

2023-01-22 12:29 - Asayiş

Demirtaş eski cazibesine kavuşuyor

2023-01-27 13:05 - Gündem

Bursa Büyükşehir dünyada bir ilki gerçekleştirdi

2023-01-22 11:22 - Bursa

Sapık adam: 10 yaşındaki kız çocuğunu...

2023-01-23 13:01 - Gündem

Oyun keyfi mobile taşındı

2023-01-24 11:30 - Teknoloji

Akdeniz'de korkutan deprem

2023-01-25 15:50 - Gündem

İspanya'da aşırı sağ, sol koalisyon hükümetine karşı gösteri yaptı

2023-01-21 17:22 - Dünya

Deplasmanda alınan bir puan bizim için iyi

2023-01-20 23:01 - Spor

11. sınıf öğrencisinin karnesinde Elazığspor detayı

2023-01-20 14:23 - Spor

İlgili Haberler

Bingöl’de deprem tatbikatı

15:07 - Yaşam

Muradiyeli gönüllüler yaban hayvanlarını unutmadı

15:11 - Yaşam

Kayseri Büyükşehir’den 8 Mart’a özel ‘Kadınlar Günü Konseri’

14:35 - Yaşam

Afyonkarahisar’da doğaya ilk defa yaban keçisi bırakıldı

14:29 - Yaşam

Büyükşehir, daha temiz Kayseri için çalışmalarını sürdürüyor

14:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa