?>

Bayırbucak’a yardım seferberliği

Geçtiğimiz hafta Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine 400 takım soba yardımı gönderen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de un, su, erzak ve tıbbi malzemelerden oluşan 6 tır yardımı bölgeye gönderdi. Fetih-Der organizasyonu ile başta Gazcılar esnafı, hayırsever işadamları ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle toplanan yardımlarla savaşın gölgesinde yaşam mücadelesi veren Türkmenlerin yaralarının sarılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, savaş bitip, bölgede hayat normale dönene kadar yardımların devam edeceğini söyledi.

Bursa - 9 yıl önce

Suriyeli mazlumlara destek olmak amacıyla savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa’da başlatılan yardım seferberliği, Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlardan sağlanan yardımlarla doldurulan 200’ü aşkın TIR bölgeye halkının yaralarını sararken, son olarak geçtiğimiz hafta Bayırbucak’a gönderilen 400 adet sobanın ardından şimdide 6 tır yardım malzemesi gönderildi. Un, su, erzak ve tıbbi yardım malzemeleriyle dolu Tırlar Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanbey Otoparkı’nda düzenlenen törenin ardından dualarla bölgeye yolcu edildi. Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, savaş bitip, bölgede hayat normale dönene kadar yardımların devam edeceğini vurguladı.
YAŞAM ŞARTLARI İYİCE AĞIRLAŞTI
Bir taraftan savaş, bir taraftan da kış mevsiminin gelmesiyle Suriye’de yaşam şartlarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken Başkan Altepe, “Dost, komşu ülke Suriye’de mazlumlara hem Türkiye olarak hem de Bursa olarak yardımların ilk günden itibaren devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bayırbucak bölgesine yine yardım tırımızı göndermiştik. Halep civarı ve diğer bölgelerde de sıkıntılar hala devam ediyor. Bir taraftan savaş devam ederken, kışın da bastırmasıyla imkanlar iyice kısıtlı hale geldi. Bu zor günlerde yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Tıbbi malzeme, erzak, un ve su ile 6 Tırımızı bölgeye gönderiyoruz. Tek temennimiz savaşın bir an önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz. Ben bu yardımların toplanmasını sağlayan Fetih-Der yöneticilerine, Gazcılar esnafımıza ve hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da Türkiye’nin sadece Suriye’de değil, dünyanın her köşesindeki mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak, yardım organizasyonuna katkı koyan Fetih – Der, Gazcılar esnafı, hayırsever işadamları ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Yardım organizasyonunu düzenleyen Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat da bu yardımların toplanmasına katkı veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.Konuşmaların ardından yardım malzemeleriyle dolu 6 Tır, Suriye Bayırbucak bölgesine yolcu edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Zehra Çilingiroğlu'nu üzen haber

2015-12-02 15:37 - Magazin

Sezer İnanoğlu cezaevine kondu

2015-12-02 16:07 - Magazin

Beckham ilk göz ağrısını satıyor

2015-12-02 15:14 - Magazin

Ziraat Türkiye Kupası: Sonuçlar

2015-12-02 13:32 - Spor

Hülya Avşar herkesi bezdirdi

2015-12-02 11:13 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da

2015-12-01 22:51 - Siyaset

Bolu Dağı'nda kar yağışı

2015-12-02 12:59 - Yaşam

Depresyondan kurtulmanın püf noktaları!

2015-12-02 13:54 - Sağlık

Bu kursta ses çıkarmak yasak

2015-12-02 15:21 - Bursa

Adobe, Flash'ı resmen bitirdi  

2015-12-02 16:40 - Teknoloji

İlgili Haberler

Mudanya'da ihtiyaç sahipleri ücretsiz bir şekilde 'Gıda Bankası'na gidebilecek

14:22 - Bursa

Bursa'da dezenformasyonla mücadele için imzalar atıldı

13:39 - Bursa

Bursa tekstili Los Angeles'ta

13:30 - Bursa

Bursa'nın en önemli trafik sorununda çözüm!

13:22 - Bursa

Bursa'da gerçekleşecek depremde yıkılacak bina sayısı açıklandı

13:13 - Bursa

Günün Manşetleri

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten Ramazan mesajı

15:33 - Magazin

Mesut Mestan Bursaspor'dan alacağını sildi

15:12 - Bursaspor

Özgür Özel: Ülkedeki işsiz ordusu Kuzey Avrupa ülkelerinin nüfusuyla yarışıyor

15:05 - Gündem

Mudanya'da ihtiyaç sahipleri ücretsiz bir şekilde 'Gıda Bankası'na gidebilecek

14:22 - Bursa