?>

Bayram yaklaştı, baklava ve çikolataya ilgi arttı

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala İstanbul’da baklava, çikolata, lokum satışları ve siparişleri arttı.

Gündem - 6 yıl önce

Bayramların vazgeçilmezleri baklava, çikolata, lokum ve tatlılar tezgahlarda yerlerini aldı, tüketicileri bekliyor. Üretici, tatlı satışlarının ve siparişlerinin bayram yaklaştıkça arttığını söylüyor. Kurban Bayramı’nda Ramazan Bayramı’na göre tatlı ve unlu mamül satışlarının daha az olmasından dolayı üretici, kontrollü üretim yapıyor.
Bayram ikramlarının en bilinenlerinden baklava bu yıl da en çok talep gören ürünler arasında. Baklavayı Arap turistlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokum takip ediyor. İstanbul Şekerci Pastacı, Helvacı, Tatlıcı ve Şekerli Mamüller Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, bayram için üreticilerin aldıkları siparişlerde artış olduğunu belirtti. Şener, bayram ikramlıkların alınırken hijyen açısından dikkat edilmesi gerektiği ve merdiven altı ürünlerin satın alınmaması konusunda vatandaşları uyardı. Şener ayrıca herhangi bir olumsuz durumda tüketicilerin kendilerine şikayette bulunabileceklerini söyledi.
BAKLAVA 60 TL, LOKUM 20 TL, ŞEKER 30 TL Aykut Şener, Kurban Bayramı öncesi fiyatlarla ilgili de bilgi verdi. Buna göre bu bayram baklava fiyatları normal seviyede seyrediyor. Çeşidine göre iyi bir baklavanın kilosu 60 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Bu sene geçtiğimiz yıllara göre lokum satışlarının daha yüksek olduğunu kaydeden Şener, fiyatların 20 ila 120 TL arasında seyrettiğini belirtti. Kaliteli bir bayram şekerinin kilo fiyatının 30 liradan başladığını aktaran Şener, özellikle ambalajlı şeker alacak tüketicileri, ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmaları konusunda uyardı.
“OLUMSUZ DURUMLARDA BİZE ULAŞSINLAR” Aykut Şener, tüketicilerin karşılaştıkları herhangi bir olumsuzlukta kendilerine rahatlıkla ulaşabileceğini söyleyerek, alınan şikayetler üzerine anında inceleme başlatıp, söz konusu firmalar hakkında cezai yaptırımların önünü açabileceklerinin altını çizdi. (Ali Canberk Özbuğutu/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Haydi Bursaspor'a destek olmaya...

2019-08-07 00:23 - Bursaspor

Bursa Valiliği’nin yeni logosu belli oldu

2019-08-06 22:59 - Bursa

Bursa'da yolun karşısına geçmeye çalışan adama dolmuş çarptı

2019-08-06 13:06 - Bursa

Ankara’da yasa dışı eylem yapan gruba müdahale: 25 gözaltı

2019-08-05 23:19 - Asayiş

Bu çekirdek çifte değil yolda kavrulmuş

2019-08-07 12:15 - Bursa

753 bin 461 aday üniversiteli oldu

2019-08-06 17:04 - Eğitim

Bayram öncesi otobüs bileti satışlarında rekor

2019-08-07 12:59 - Gündem

İran sınırında 4 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi

2019-08-07 12:50 - Gündem

Su doluluk oranının azaldığı Ömerli Barajı havadan görüntülendi

2019-08-07 12:51 - Gündem

Bursaspor 1-1 Manisa FK

2019-08-07 12:26 - Bursaspor

İlgili Haberler

Özer Celep ‘Kutsal Emanetlerin’ bakımını yapıyor

18:27 - Gündem

Tarım Bakanı Yumaklı, Eskişehir Valiliğini ziyaret etti

18:31 - Gündem

Koçarlı Belediyesi’nde iki aylık maaşlar hesaplara yatırıldı

18:21 - Gündem

Acun Ilıcalı ve Saadetin Saran'a 3 yıl hapis istendi

18:06 - Gündem

Hamur Kaymakamı Mahir’den yetim ve öksüz çocuklara doğum günü sürprizi

18:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset

"Yanan otelde tedbirsizlik had safhada!

18:42 - Siyaset

Bursaspor’da Kütahyaspor hazırlıkları başladı

18:39 - Bursaspor

Acun Ilıcalı ve Saadetin Saran'a 3 yıl hapis istendi

18:06 - Gündem