?>

Bilecik'in en küçük ilçesi İnhisar'dan, afetzedelere 100 ton odun desteği

Bilecik'teki gönüllü köylüler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere, ısınma ihtiyacının karşılanması için 100 ton yakacak odun gönderildi.

Gündem - 2 yıl önce

Bilecik
Nüfusu 1180 olan İnhisar'ın orman köylerinden Tozman'da yaşayanlar, yakacak odunlarından bir kısmını afetzedelere gönderilmek üzere motorlu testereler ve baltalarla keserek çuvallara koyuyor. Köyün kırsalında çiftçilik yapan vatandaşlar da gönüllü olarak hızarla odun kesimine destek veriyor.
Tozman Köyü Muhtarı İbrahim Özmen, AA muhabirine, afette en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden birinin odun olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Köylü vatandaşlarımız, getirilen odunları kesiyor. Depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmak için gönüllü olarak odun kırıyor. Bizim de elimizden depremzedelerimiz için odun desteği geliyor, biz de onu yapıyoruz. Bu zor günleri el ele vererek aşacağız, güzel bir yardımlaşma örneği ortaya koyuyoruz. Kendi evimizdeki stoklarımızdan deprem bölgesine götürüyoruz. Depremzedelerimizin ısınma sorununu çözmek bizi mutlu ediyor." dedi.
Özmen, bölgeye bugüne kadar gönüllü vatandaşların hazırladığı yaklaşık 100 ton kesilmiş odunu kendi tırıyla Adıyaman ve Kahramanmaraş'a götürdüğünü dile getirerek, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.
Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden ile Tozman Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Çetin de gönüllü odun kesen vatandaşları ziyaret ederek, destek vermek için baltayla odun kesti.
Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de mahkeme süreci biten sitenin yıkımına başlandı

2023-02-23 17:00 - Gündem

Bahçeli: Tek tek not alıyoruz

2023-02-21 11:20 - Gündem

Ümraniyespor ile Adana Demirspor Süper Lig’de ikinci randevuda

2023-02-25 11:29 - Spor

Pursaklar Belediyesinden miniklere "afetzede farkındalık eğitimi"

2023-02-27 16:00 - Eğitim

Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

2023-02-21 22:26 - Gündem

Zeytinburnu’nda silahlı çatışma: 4 yaralı

2023-02-24 23:31 - Asayiş

Cinayet sanığı kovalamaca sonucu yakalandı, saklandığı evden uyuşturucu çıktı

2023-02-24 23:48 - Asayiş

BİM market deposunda yangın: 2 çalışan hastanelik oldu

2023-02-27 15:15 - Asayiş

Sağlık çalışanlarına karşı şiddet bitmiyor

2023-02-24 14:44 - Gündem

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri: Türkiye: 74 - Letonya: 83

2023-02-24 22:36 - Spor

İlgili Haberler

ABB’nin "Gençlik Sofraları" öğrencileri iftarda buluşturuyor

15:23 - Gündem

Van Büyükşehir Belediyesi kentteki camileri temizliyor

15:29 - Gündem

Çarşamba’da kömür kullanımı devam ediyor

15:29 - Gündem

Çevre Tırı MSKÜ’de öğrencilerle buluştu

15:25 - Gündem

AK Parti Ağrı İl Başkanı Yıldız, yalnız yaşayan Halime Kızılkurt ile iftar yaptı

15:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi