27 Gönüllü Bilim Elçisi arkadaşın ve 366 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu projede çeşitli deney ve atölye etkinlikleri her bir öğrencinin katılımıyla uygulamalı şekilde yapıldı.
Öğrencilerin gözlem ve sorgulama yeteneklerinin gelişimine yönelik yapılan çalışmaların, öğrencilere etkinlik sonrası sorulan sorularla amacına ulaştığı tespit edildi. Takım çalışmasının ve çeşitli fikirlerin bir arada buluştuğu ‘’MAKER’’ etkinliği de başarıyla gerçekleştirildikten sonra kuşkusuz öğrencilerin en çok merak ettikleri ve heyecanla izledikleri ‘’BİLİM ŞOV’’ gösterisine geçildi.
Bilim Elçileri Kulübü içerisinde gönüllü olan Bilim Elçilerinden 2 arkadaş nefes kesen ve düşündürücü bilim şov gösterileriyle öğrencilerin büyük alkışlarıyla sahneyi titretti. Okul müdürleri ve öğretmenleri projede bulunan deneylerin çok etkileyici ve başarılı bulduklarını öğrencilere gerçekten yararlı olabilecek düzeysel anlamda fayda sağladığını söylediler. Teşekkür ve alkışların ardından bilim elçileri kulübü Orhaneli’nden ayrıldı.
Nisan 2017’den bu yana faaliyet gösteren Bilim Elçileri bugüne değin yaklaşık 1600 öğrenciye ulaştı. Amaçları ise bilimi sevgiyle eğlendirerek öğretmek ve sevdirmek…
Vizyon olarak belirledikleri 2500 öğrenci sayısına kısa bir sürede ulaşmayı başaracaklarını dile getiren bilim elçileri sadece şehirdeki çocukların değil, köyde okuyan ilçede okuyan çocuklarında bu tarz etkinliklerle daha motivasyonlu, özgüvenli olmalarını istiyorlar. Daha çok çocuğa ulaşmak için başlatılan bu projeye desteklerinizi bekliyorlar…
Çünkü onların tek isteği : ‘’ Tek Umudumuz Çocuklar Gülsün’’