?>

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız, Konya’da mola verdi

Bisiklet ile dünya turuna çıkan Fransız Yann Lenormand, Konya’nın Karapınar ilçesinde mola verdi.

Gündem - 2 yıl önce

Bisiklet ile dünya turuna çıkan Fransız Yann Lenormand, Konya’nın Karapınar ilçesinde mola verdi.
Fransa’ndan bisikletiyle dünya turuna çıkan 24 yaşındaki Yann Lenormand, 7 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye geldi. Karapınar ilçesinde mola veren Fransız Yann, vatandaşlarla sohbet etti ve Kitap kafeyi gezdi. Meke Gölü ile Acıgöl’ü gezerek bol bol fotoğraf çekti. Türkiye’de 1 aydır bulunduğunu İstanbul, Bursa, Afyon ve Konya gibi şehirleri gezdiğini belirten Fransız Yann, Türk insanın gezdiği tüm ülkelerdeki insanlar arasında en misafirperver insanlar olduğunu söyledi.
2023 Şubat ayının başında Fransa’dan yola çıktığını belirten Yann Lenormand, İatalya, Slovenya, Hırvatitstan, Bosna, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan’dan sonra Türkiye’ye ulaştığını kaydetti. Türkiye’ye ulaşmak için 7 ülkeden geçip 6 bin 300 kilometre yol pedal çevirerek geldiğini söyleyen Fransız, bundan sonraki rotasının ise İran olduğunu söyledi. Bisiklet ile dünya turunun uzun yıllar hayali olduğunu belirten Yann Lenormand, "Çok uzun zamandır hayalimi gerçekleştirmek için yola çıktım. Daha öncede ablam bisiklet ile tur yapmıştı. Bende ondan etkilendim. 1 yıl boyunca çalışarak para biriktirdim. Şimdi ise insanları, ülkeleri keşfetmek, ülkelerin kültürlerini tanımak için pedal çeviriyorum. Son derece keyifli bir yolculuk yapıyorum. Yeni insanlar tanıdım. Türk insanına hayranım. Yemek veriyorlar ve evlerinde misafir ediyorlar. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye ve Türk insanı hakkında çok fazla bir şey bilmiyordum. Ama tanıdığımda mükemmel insanlar olduklarına şahit oldum. Türk insanı çok sıcakkanlı ve samimi. Onları diğer ülke insanlarından ayıran en önemli özellik bu. Herkes benimle konuşmak istiyor ve misafir etmek istiyor. Misafirperverlik noktasında gördüğüm en iyi ülke Türkiye. Köpeklerin saldırısı ve büyük şehirlerdeki arabaların dışında hiçbir sorun yok. Ailem endişeli ama onları düzenli olarak arıyorum ve onlara deneyimlerimi anlattığımda mutlu oluyorlar. Üstelik benden önce seyahat etmiş bir ablam olduğu için şanslıyım, bu yüzden onlar alışkın. Hiç bir problem yok. Çok mutluyum. Türkiye’de 1 ay daha kalacağım" dedi.
Günde 80 kilometre pedal çeviriyorum diyen Yann Lenormand, "Bisiklet ile dünya turunun 2 yıl boyunca devam edecek. İran, Pakistan ve Hindistan gibi ülkeleri de gezeceğim. Vietnam’da turumu tamamlayacağım” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Gürsu mesire alanında sona doğru

2023-07-17 12:34 - Bursa

Araç tamamen yandı

2023-07-18 09:59 - Asayiş

TSE onay verdi

2023-07-19 16:09 - Teknoloji

Kemanla tıbba açıldı

2023-07-18 10:44 - Gündem

15 Temmuz şehitleri Uludağ’ın zirvesinde anıldı

2023-07-17 11:13 - Bursa

Bursa'da küle dönen ahırda hayvanlar telef oldu

2023-07-18 16:44 - Bursa

BTÜ aday öğrencilerle buluşuyor

2023-07-13 16:48 - Bursa

Mudanya’da buğday hasadı zamanı

2023-07-19 14:58 - Bursa

Demirtaş’ın yolları hem güzel hem güvenli

2023-07-14 10:31 - Bursa

Yazılım ile geleceğe atılım

2023-07-19 17:05 - Teknoloji

İlgili Haberler

Çocuk ve gençler arasında tehdit unsuru

08:14 - Gündem

Vali Eldivan, VKS toplantısına katıldı

04:39 - Gündem

Vali Aydoğdu, VKS toplantısına katıldı

04:33 - Gündem

Terzi Sofrası, Ramazan ayı boyunca hizmet verecek

04:26 - Gündem

Tercan’da fırınlar denetlendi

04:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset