?>

BM, Kıbrıs'ta taraflar arasındaki çifte standart iddiasına yanıt veremedi

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin insani projesi olan Pile-Yiğitler Yolu yapımına neden engel olmaya çalıştığına ve taraflara neden farklı muamele gösterildiğine açıklık getiremedi.

Dünya - 2 yıl önce

New York
Birleşmiş Milletler (BM), Kıbrıs'ta Güney Kıbrıs Rum yönetiminin (GKRY) ara bölgede gerçekleştirdiği ihlallere tepki vermezken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) insani projesi olan Pile-Yiğitler Yolu yapımına neden engel olmaya çalıştığına ve taraflara neden farklı muamele gösterildiğine açıklık getiremedi.
AA muhabiri, günlük basın toplantısında BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Florencia Soto Nino'ya, BM'nin ve Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün (BMBG) Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile KKTC'nin eylemlerine neden farklı tepki verdiğini sordu.

Nino, "GKRY'nin 1996, 2003, 2004, 2012 ve hatta 2021'de bile ara bölgeyi ihlal ederek inşaat çalışması, askeri tahkimat ve hatta bir üniversite inşa ettiği görülüyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bunlardan bazılarının Türk tapulu arazilerden geçtiğini belirtti. Geçmişe ilişkin yaptığım araştırmada BM ya da BMBG'nin GKRY'nin eylemlerine ve projelerine karışmadığını ve kınamadığını görüyorum. Kuzey Kıbrıs Türk tarafı, BMBG'nin durdurmaya çalıştığı Pile-Yiğitler Yolu projesinin bir insani proje olduğunu ve ulaşım için gerekli olduğunu dile getirdi. Bu nedenle iki tarafa açık bir şekilde farklı muamele gösterilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Ayrıca BM ve BMBG'nin iki tarafa da eşit davranma zorunluluğu bulunmuyor mu?" sorusunu, yanında tüm dosyaların bulunmadığını ve daha detaylı bakması gerektiğini söyleyerek yanıtsız bıraktı.
Sorunun aynı zamanda BMBG'ye yöneltilmesi gerektiğini ifade eden BM Sözcüsü, dönüş yapacağını belirtti.
BM Sözcüsü, bunun üzerine e-posta yoluyla da sorunun iletilmesinin ardından henüz yanıt vermedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Murat Gülez pazar günü anılacak

2023-08-23 17:02 - Bursaspor

Bursa Siyah İnciri'nde sezon başlıyor

2023-08-19 18:34 - Bursa

Türkiye'nin "dijital birliği" sahaya çıktı

2023-08-20 16:53 - Teknoloji

Büyükşehir’le geleceği kodluyorlar

2023-08-24 18:56 - Bursa

Sünnet için en ideal zaman geride kalıyor

2023-08-20 10:17 - Sağlık

Jandarmadan kaçak tütün ve makaron operasyonu

2023-08-18 13:37 - Asayiş

Göztepe, savunma hattını yeniledi

2023-08-23 12:23 - Spor

Bursa'da boş evde çıkan yangın, söndürüldü

2023-08-20 17:18 - Bursa

Ünlü oyuncu Olgun Şimşek trafik kazası geçirdi

2023-08-22 12:16 - Gündem

Göksel Gümüşdağ: “Keşke daha erken alınsaydı, geç alınan bir karar olarak görüyorum”

2023-08-23 11:38 - Spor

İlgili Haberler

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

"Trajediler Avrupa politikaları sayesinde gerçekleşti"

17:29 - Dünya

Günün Manşetleri

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset

"Yanan otelde tedbirsizlik had safhada!

18:42 - Siyaset

Bursaspor’da Kütahyaspor hazırlıkları başladı

18:39 - Bursaspor