?>

BM, Sudan'daki çatışmaları şiddetle kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Sudan'da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmaları şiddetle kınadı.

Dünya - 2 yıl önce

New York
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.
Guterres'in, Sudan'da ordu ile paramiliter HDK arasında çıkan çatışmayı şiddetle kınadığını aktaran Dujarric, "Genel Sekreter, HDK ve Sudan Silahlı Kuvvetleri liderlerini çatışmaları derhal durdurmaya, sükuneti sağlamaya ve mevcut krizi çözmek için diyalog başlatmaya çağırıyor." ifadesini kullandı.
Dujarric, çatışmaların daha fazla tırmanmasının sivilleri kötü etkileyeceğine ve ülkede zaten istikrarsız olan insani durumu daha da kötüleştireceğine dikkati çekerek, Guterres'in, bölgedeki üye ülkeleri, düzeni yeniden sağlama çabalarını desteklemeye çağırdığını aktardı.
Bu kapsamda Genel Sekreter'in bölgedeki liderlerle temas halinde olduğunu belirten Dujarric, "Genel Sekreter, BM'nin, Sudan halkını demokratik bir geçişi yeniden tesis etme ve barışçıl, güvenli bir gelecek inşa etme isteklerini gerçekleştirme çabalarını desteklemeye yönelik taahhüdünü yeniden teyit eder." açıklamasında bulundu.

Sudan'daki çatışmalar

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, bu sabah ordu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.
Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "sözlü kavga", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.
Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, durum sakinleşene kadar vatandaşlardan evlerinde kalmaları ve gerekmedikçe seyahat etmemeleri istenmişti.
Haftanın Öne Çıkanları

FIBA'dan Bursa'ya tam not !

2023-04-13 18:02 - Spor

Çağfen Koleji "Kadın Eli" plaketleri sahiplerini buldu

2023-04-13 14:31 - Gündem

Bursalılara acil çağrı!

2023-04-11 10:59 - Bursa

Kadınların kavgası kamerada

2023-04-10 17:36 - Asayiş

İKAF’23 için geri sayım başladı

2023-04-12 10:37 - Bursa

“Bahçe mobilyasında yerli üretici atağa kalktı”

2023-04-10 11:22 - Ekonomi

İYİ Partili Örs'ü yoğun bakımlık eden AK Parti'li Işık, aday listesinde yer almadı

2023-04-10 12:09 - Siyaset

Gemlik Belediyesi'nden çiftçiye destek

2023-04-14 12:13 - Bursa

Erzurum ihracatta vizyon büyüttü

2023-04-15 11:59 - Ekonomi

Bursa'da ev yangını

2023-04-12 10:27 - Bursa

İlgili Haberler

Trump, Mars'a ABD bayrağı dikileceğini söyledi

09:03 - Dünya

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa