?>

BM: Sudan'daki savaş 7 milyon kişiyi evlerini terk etmek zorunda bıraktı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, Sudan'da devam eden savaşın, 7 milyon kişiyi, evlerini terk etmek zorunda bıraktığını bildirdi.

Dünya - 1 yıl önce

Cenevre
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, Sudan'daki iç savaş nedeniyle yerinden edilmelerle ilgili X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.
Sudan'daki savaşın, şu anda 7 milyon insanı, evlerini terk etmek zorunda bıraktığını belirten Grandi, "Yedi milyon mülteci ve yerinden edilmiş kişi. Dünya buna kayıtsız kalıyor." ifadesini kullandı.

Sudan iç savaşı

Sudan'da taraflar, başkent Hartum'un yanı sıra ülkenin batı ve güneybatısındaki 9 eyalette ağır silahlarla çatışmayı sürdürüyor.
Sudan hükümetinin uluslararası topluma "terörist grup" olarak kabul etmesi çağrısında bulunduğu Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), 15 Nisan'da patlak veren iç savaş öncesinde sisteme entegrasyonu henüz tamamlanmamış askeri bir güçtü.
Ordu ile HDK arasındaki çatışmalarda, 10 bini aşkın sivil hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.
Uluslararası ateşkes ve müzakere girişimleri, tarafların karşılıklı ihlal suçlamaları ve öne sürülen şartlarda anlaşamamaları nedeniyle şu ana kadar başarısız oldu.
Taraflar, barış müzakereleri kapsamında 7 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya gelmişti.
Suudi Arabistan, ABD ve Doğu Afrika'daki Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi'nin öncülüğünde gerçekleşen görüşmelerde, taraflar, insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak ve güven artırıcı tedbirleri uygulamak için adım atma konusunda taahhütte bulunmuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay’ın mandalinasına Nilüfer desteği

2023-12-11 15:43 - Bursa

Sınav kaygısı okul başarısını düşürebilir!

2023-12-13 21:02 - Bursa

Bursa Büyükşehir’e ‘Yalın Belediyecilik’ ödülü

2023-12-11 12:53 - Bursa

Nilüfer’in kızlarından rahat galibiyet

2023-12-10 10:20 - Bursa

Afyonspor, Bursaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

2023-12-08 11:53 - Spor

Türkiye-Kosova ilişkileri ele alındı

2023-12-08 17:03 - Gündem

Türkiye ve Katar bulut teknolojilerine öncülük edecek

2023-12-10 12:13 - Ekonomi

FETÖ şüphelileri yakalandı

2023-12-09 16:07 - Gündem

TBMM'de bütçe görüşmeleri başlıyor

2023-12-10 11:17 - Gündem

Çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor

2023-12-10 17:14 - Yaşam

İlgili Haberler

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

"Trajediler Avrupa politikaları sayesinde gerçekleşti"

17:29 - Dünya

Günün Manşetleri

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset

"Yanan otelde tedbirsizlik had safhada!

18:42 - Siyaset

Bursaspor’da Kütahyaspor hazırlıkları başladı

18:39 - Bursaspor