?>

Böylesi görülmedi: Hırsızlar dükkana zarar vermesin diye kasaya harçlık bırakmaya başladı

Hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı

Asayiş - 11 ay önce

Elazığ’da hırsızların dadandığı caddede şarküteri dükkanı bulunan ve daha önce de soyulan esnaf, dükkanına zarar vermemeleri için ilginç bir yönteme başvurdu. Kasanın anahtarını üzerinde bırakan ve içerisine hırsızlar için harçlık bırakan esnaf, "Bizim kapımız açık bekliyoruz ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işine yarayacak bir şey varsa ihtiyaçları kadar alıp gitsinler" dedi.

Olay, 5 gün önce Kadir Gecesi Sürsürü Mahallesi Mustafa Cemiloğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir mağazaya giren 3 çocuk hırsız, müşteri gibi kıyafetleri denemiş ardından 400 bin lira değerinde çaldıkları ürünlerle kayıplara karışmıştı. Hırsızlar ardından 200 metre aşağısında bulunan şarküteri dükkanına girmeye karar verdi. Çevre taraması yapan hırsızlar bir süre sonra iş yerinin kapısını kolay bir şekilde açarak içeri girdi. Kasaya yönelen hırsızlar, içerisinde bulunan bin lirayı alarak iş yerinden çıktı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken iş yeri sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaptı ve hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Daha önceden iş yeri yine soyulan ve komşusunun büyük zarara uğradığını gören şarküteri sahibi Osman Akgün, hırsızlara seslenerek ricada bulundu. Hırsızlar için kasanın anahtarını üzerinde bıraktığını ve içerisine de harçlık koyduğunu dile getiren Akgün, hırsızlardan dükkanına zarar vermeden kendilerine bırakılan parayı alıp çıkmalarını istedi. "Güzel hırsız oldukları için bizim bıraktığımız parayı alıp gittiler"

En sonuncu hırsızlık olayının Kadir Gecesi’nde meydana geldiğini dile getiren şarküteri sahibi Osman Akgün, "Daha önce de mahallemizde bizzat kendimizin de yaşadığı hırsızlık olayı olmuştu, bundan dolayı biz de tecrübeliydik. Son olayda, yeniden bir hırsız gelirse diye kasaya biraz para bıraktık. Sağ olsun onlar da güzel hırsız oldukları için bizim bıraktığımız parayı alıp gittiler. Dükkanımıza başka bir zarar vermedikleri için onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Hırsızlara bilerek bir harçlık bırakmıştık"

Hırsızların tecrübeli olduğunu vurgulayan Akgün, "Kapıyı ve camı kırmadan kibar ve nazik bir şekilde iş yerimize girdiler. Biz zaten para kasasının anahtarını üstünde bırakmıştık olur da hırsız girerse diye onlar da paraları alıp gitmişler. Burada dikkat çeken olay bunların bu kadar rahat olmasıdır. Çok geç bir saat olmamasına rağmen, rahat bir şekilde iş yerimize giriyorlar. İşi profesyonel bir şekilde yaptıklarını gösterdiler. Genç çocukların hırsızlık olaylarına girdiklerini görünce üzülüyoruz. Allah onları ıslah etsin. Çok ciddi oranda bir masrafımız yok. Hırsızlara bilerek bir harçlık bırakmıştık. Daha önceden iş yerimize girdiklerine 5 bin lira götürmüşlerdi, bu sefer kasaya bin lira koyduk ve onu götürdüler. İş yerimize hırsız girme ihtimali yüksekti çünkü burada hırsızlık olayı bayağı gelişmiş. Bizim kapımız açık bekliyoruz ama onlardan ricamız, girdikleri yerlere zarar vermeden işine yarayacak bir şey varsa ihtiyaçları kadar alıp gitsinler. Gençlerimizi bu şekilde gördükçe üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor'un maç kadrosu açıklandı

2024-04-07 13:56 - Bursaspor

Sinop’ta dev kalkan balığı 11 bin 500 lira

2024-04-09 13:06 - Ekonomi

Çarşı pazarda bayram hareketliliği

2024-04-08 15:24 - Ekonomi

Önce kaza yaptı, ardından sevgilisini boğazından bıçakladı

2024-04-04 20:10 - Asayiş

15’i çocuk 25 düzensiz göçmen yakalandı

2024-04-06 17:06 - Gündem

Jorge Jesus rekorunu geliştirdi

2024-04-06 12:46 - Spor

Fenerbahçe takımı stada geldi

2024-04-07 20:14 - Spor

Giresunspor kongreye gidiyor

2024-04-10 00:45 - Spor

İspanya Kral Kupası’nda şampiyon Athletic Bilbao

2024-04-07 11:39 - Spor

Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırılarda bulunan Momika, Norveç’ten sınır dışı edilecek

2024-04-04 19:16 - Asayiş

İlgili Haberler

Çorum’da hafif ticari araçlar kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı

16:55 - Asayiş

Otoyol şantiyesindeki patlamada kaya parçaları evlere isabet etti: 2 yaralı

16:55 - Asayiş

Kars’ta hakkında 3 yıl hapis cezası olan bir kişi yakalandı

17:02 - Asayiş

Artuklu Belediye Başkanı Amak ve 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

16:54 - Asayiş

Antalya’da 111 düzensiz göçmen yakalandı

16:49 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bursa Nilüfer, Berlin'de tanıtılıyor!

17:04 - Bursa

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm kurası

16:46 - Bursa

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem