Rivayete göre, şeytanın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın ise madeni para atıp kurdele bağlayarak dilekte bulunduğu bir lav birikintisi olan alanda turizm sezonun açılmasıyla birlikte yoğunluk yaşanmaya başladı.Ayvalık'ta önemli bir turizm merkezi haline gelen Şeytan Sofrası, yerli ve yabancı binlerce turistin uğradığı yerlerden biri oldu. Ünü duyuldukça, ziyaretçi sayısının da giderek arttığı alanda, kimi Şeytan'ın ayak izini görmeye, kimi ayak izi şeklindeki çukura para atıp, demir kafese kurdele bağlayarak dilekte bulunmaya, kimi de Şeytan Sofrası'ndaki restoranda bir akşam yemeği eşliğinde günbatımını izlemeye geliyor.
Kocaeli'den geçen yıl Şeytan Sofrası'na gelerek dilekte bulunan yeni evli çift Tuğba Türkkan Çıkrıkcı ve Ramazan Çıkrıkcı, bir kez daha ziyaret ettikleri mekanda özçekim yapmayı ihmal etmedi. Çıkrıkçı çifti, geçen yıl geldiklerinde bulundukları dileğin gerçekleştiğini ve bugünlerde bir erkek bebek beklediklerini söyledi.
ŞEYTANIN KUMBARASI HALİNE DÖNÜŞTÜ
Özellikle yaz aylarında akşam günbatımı saati yaklaştığında Şeytan Sofrası'nın otoparkında dahi yer bulabilmek mümkün olmayabiliyor. Turistlerin adeta sırada beklediği Şeytan Sofrası'nda kimi fotoğraf çektirirken, kimi de ayak izi şeklindeki çukura para atıyor.
İstanbul'dan ailesiyle birlikte Şeytan Sofrası'nı görmeye gelen Şaban Karagöz, "Şeytan Sofrası'nı duymuştum ve ne olduğunu merak ettim. Baktım ama pek ayak izine benzetemedim. Tabi dilek tutma olayı halkın inandığı bir şey. Ama benim için pek bir önem arz etmiyor" dedi.
HARİKA BİR MANZARASI VAR
Şeytan Sofrası'ndaki hediyelik eşya satıcısı Oktay Toplu ise, bölgede turizm sezonunun hiç bitmediğini belirterek, "Mart ayından itibaren yabancı turistlere hizmet veriyoruz. Daha sonra Haziran ayından itibaren yerli turistlerimiz başlıyor. Mitolojiden gelen tarihinden dolayı çok ziyaretçi çekiyor. Bu yörenin en yüksek tepesi. Hemen yan tarafımızda Midilli Adası, yanında Assos'tan itibaren Kazdağları'na uzanan manzarası, döndüğünüzde Edremit Körfezi ve Kaplan Dağları görünüyor" diye konuştu.