?>

Bu da ‘yarasa berber’

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde tavandan yarasa gibi sarkarak müşterilerini tıraş eden berber, görenleri hayrete düşürüyor.

Gündem - 6 yıl önce

Arifiye ilçesi Fatih Mahallesinde berber dükkanı işleten İsa Demir, taş tekniği ile görenleri hayrete düşürüyor. 1995 yılında arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine iş yerinin tavanına aparat yaptıran Demir, ayaklarını demir aparata kemerle bağlayıp, koltukta oturan müşterilerini yarasa gibi tıraş ediyor. 15 yıldır müşterilerinin şaşkın bakışları altında ilginç tıraş şeklini sürdüren Demir’e müşterileri tarafından ’Yarasa berber’ lakabı takıldı. Sakal tıraşı yapma yeteneği ile Demir, görenleri hayrete düşürüyor.
"AYAKTAKİ İNSAN ONUN KADAR GÜZEL TIRAŞ EDEMEZ" Müşteri Ekrem Çelik tıraş sonrası yaptığı açıklamada, "Yarasa İsa’ya tıraş oluyorum. Gerçekten mükemmel tıraş yapıyor. Kendini yarasa şeklinde asarak böyle hizmetini yerine getirmiş oluyor. Her zaman herkesin yarasa kuaförde tıraş olmasını tavsiye ederim. Sinek kaydı dediğimiz tertemiz bir tıraş yapıyor. Ayaktaki insan onun kadar güzel tıraş edemez" derken, bir diğer müşteri Nizamettin Keskin ise yaptığı açıklamada, "Berber bizim 40 senelik arkadaşımızdır. Baş aşağı tıraş etme özelliği vardır. Normal tıraş herkes yapar ama önemli olan baş aşağı asılıp tıraş etmektir. Bende heyecanı sevdiğim için gelip kardeşime tıraş olurum. Yarasa berbere tıraş olduğum zaman kendimi daha heyecanlı hissederim. Ayaklardan asılıp yarasa gibi tıraş ediyor. Bir heyecan oluyor hayliyle" ifadelerini kullandı.
“YARASA GİBİ TIRAŞ YAPTIM SONRA BANA YARASA LAKABINI TAKTILAR” 23 yıldır yarasa şeklinde sakal tıraşı yaptığından bahseden berber İsa Demir, “1985 yılından beri Arifiye ilçesinde esnaflık yapmaktayım. Birçok görevde bulundum. Allah nasip ederse bu dönemde mahallemizde muhtarlık adaylığına başvurduk. 1995 yılından beri asılarak tıraş etmeyi yapmaktayım. Elimizden geldiği kadar vatandaşlara faydalı olabilmek için mesleğimizi sürdürüyoruz. Biz bu işe bir arkadaşımla iddia üzerine başladık. Seni asalım öyle tıraş yapabilir misin yapamaz mısın iddiasına tutuştuk. Yarasa gibi tıraş yaptım. Sonra bana yarasa lakabını taktılar. O gündür yarasa kuaför olarak anılıyoruz. Şuanda bir tek sakal tıraşı yapabiliyorum. Saç tıraşını yapabilmemiz için farklı bir sistem yapmamız lazım. O da dönerli bir sistemdir. Kendi çabalarımızla yaptığımız bir aparattır ve devam ediyoruz. Ben oraya çıktığımda beni bağlayacak bir arkadaşım olması lazım yardım için. Asıldığımız yerde kızarıklar oluyor. Sabit aynı şekil kalırsak sıkıntı oluyor. Biz memnunuz, müşteriler çok memnun ayrılıyor ve teşekkür ediyorlar. Elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. 1995 yılından beri yaptığımız için bu yarasa şeklinde tıraşı sağ da sol da duyuldu. Buna inanmayan vatandaşlar yerinde görmek için geliyor. Ankara’dan gelen oldu, Kore’den gelen oldu. Kore’den bize tıraş olmak için gelen müşterilerimde oldu. Geldiler tıraş yaptık şaşırdılar böyle bir şey olamaz dediler. Hepsi de memnun kaldı. Geliyorlar gelen her müşteriye yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. (İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Yatağında ölü bulunan genç son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-26 17:23 - Bursa

Başkan Sargın'dan öğretmenler günü yemeği

2018-11-25 20:36 - Bursa

Oto dolandırıcılarına 5 ilde eş zamanlı dev operasyon

2018-11-24 23:47 - Asayiş

İstanbul’da vatandaşlar Millet Bahçelerine koştu

2018-11-25 21:28 - Gündem

Trabzonspor 2-1 Fenerbahçe

2018-11-26 00:10 - Spor

Sivas’ta trenler çarpıştı: 9 yaralı

2018-11-26 14:46 - Asayiş

"KOAH’ın ilk belirtisi kronik öksürük"

2018-11-26 14:23 - Sağlık

6 ilde terör operasyonu: 42 gözaltı

2018-11-25 11:52 - Gündem

Aşk büyüsü 2 bin lira

2018-11-23 18:45 - Bursa

Uludağ'ı gezmek görmek isteyen turistler teleferikte uzun kuyruklar oluştu

2018-11-26 13:46 - Bursa

İlgili Haberler

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ramazan dolayısıyla gıda denetimi

14:36 - Gündem

Ramazanı ayının ekonomik ve lezzetli yüzü Haydi Sofraya

14:38 - Gündem

Kütahya İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı faaliyet raporu meclise sunuldu

14:38 - Gündem

Başkan Özdoğan: "Ramazan’da 200 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıyoruz"

14:31 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem