?>

Burdur’daki diyaliz tedavisi sonrası vefat eden Somalili hasta toprağa verildi

Burdur'da 25 mayıs günü diyaliz tedavisinin ardından fenalaşınca hastaneye dönen, sonrasında antalya şehir hastanesi’ne sevk edilen ve burada hayatını kaybeden hastalardan amine abas jama (67) burdur’da toprağa verildi.

Asayiş - 9 ay önce

Burdur’da 25 Mayıs günü diyaliz tedavisinin ardından fenalaşınca hastaneye dönen, sonrasında Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edilen ve burada hayatını kaybeden hastalardan Somali uyruklu Amine Abas Jama (67) Burdur’da toprağa verildi. Jama’nın 3 yıl önce ailesi ile birlikte sığınmacı olarak Türkiye’ye geldiği ve Burdur’a yerleştiği öğrenildi.

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayıs Cumartesi günü 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seansında diyalize giren hastalardan bazıları baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetlerle hastaneye geri dönmüştü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastaları hastaneye çağırıp yapılan tetkiklerin ardından, gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 33 hastayı Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Bucak’ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti.

Olay sonrası entübe edilerek ambulans ile Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek burada tedavi altına alınan ve entübe halde tedavisi devam eden 5 hastadan biri olan 67 yaşındaki Somali uyruklu Amine Abas Jama, olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Antalya’da Şehir Hastanesi’ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamayan Jama’nın cenazesi otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. 3 yıl önce sığınmacı olarak geldikleri Türkiye’de ailesi ile birlikte Burdur’a yerleşen Amine Abas Jama’nın cenazesi ailesinin yaşadığı Burdur’a getirilerek Burdur Belediyesi Sultandere Camisi avlusunda kılınan cenaze namazının ardından Sultandere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine; Burdur Valisi Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve yakınları katıldı.

Cenaze sonrası tercüman eşliğinde konuşan Amine Abas Jama’nın oğlu Ahmed Adan Jama (47), "Türkiye’ye 2021 yılında geldik. Annem diyaliz hastasıydı. Sürekli tedavi için Burdur Devlet Hastanesi’ne gidip geliyordu. En son gidişine kadar hiçbir zaman durumunda kötüleşme olmamıştı. Ama en son girdiği tedavinin ardından kötüleşti hastaneye geri götürdük. Oradan Antalya’ya gönderdiler ama 4 gün sonra vefat etti" dedi.

Olay sonrası Antalya’da tedavi altına alınan 33 hastadan 12’si taburu edilmişti; 2’si entübe 18 hastanın ise tedavisine devam ediliyor. Hayatını kaybeden hastalardan Mustafa Demir (70) Burdur’un Karamanlı ilçesinde, Saniye Aksöz (88) ise Burdur merkeze bağlı Kozluca köyünde çarşamba günü toprağa verilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da  “MOTRIO” ile işbirliği yapan Sadrettin Şengül Otomotiv’in lansmanı yoğun ilgi gördü

2024-05-31 08:12 - Bursa

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

2024-05-30 12:32 - Yaşam

İznik’te kupalar sahiplerini buldu

2024-05-27 09:22 - Bursa

Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi, Türkiye üçüncüsü oldu

2024-05-31 11:30 - Teknoloji

Erzurumlu öğrencilerin proje başarısı

2024-05-30 09:27 - Teknoloji

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 0 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı)

2024-05-26 20:05 - Spor

Borsanın şampiyonu Fenerbahçe

2024-05-28 10:50 - Ekonomi

156 Twingo araç Kavacık’ta buluştu

2024-05-30 10:29 - Gündem

2024’ün ilk 5 ayında bin 92 terörist etkisiz hale getirildi

2024-05-29 17:04 - Gündem

Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

2024-05-30 13:59 - Spor

İlgili Haberler

Çatıya çıkan şahsı görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar

16:41 - Asayiş

Alacak verecek meselesi yüzünden baba oğlu öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

16:38 - Asayiş

Hastası tarafından bıçaklanan beyin cerrahının durumu iyi

16:40 - Asayiş

Kazada hayatını kaybeden polis memurunun kızının feryadı yürekleri dağladı

16:40 - Asayiş

Genç adam 15 kurşunla öldürülmüştü, 3 sanığa ceza yağdı

16:29 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bursa Tophane Surları özgürlüğüne kavuşuyor

16:29 - Bursa

Bir sağlık emekçisi daha saldırıya uğradı

16:19 - Gündem

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten Ramazan mesajı

15:33 - Magazin

Mesut Mestan Bursaspor'dan alacağını sildi

15:12 - Bursaspor