?>

Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki 3,5 aylık 2 aslan toprakla tanıştı

BURSA Hayvanat Bahçesi'nde bakılan 3,5 aylık 2 aslan, ilk kez dış alana çıkarıldı. Toprakla tanışan yavru aslanlar, 1 aylık oryantasyon sürecinin ardından 4 yavru aslan ile aynı ortama bırakılacak. 

Bursa - 2 yıl önce

 BURSA Hayvanat Bahçesi'nde bakılan 3,5 aylık 2 aslan, ilk kez dış alana çıkarıldı. Toprakla tanışan yavru aslanlar, 1 aylık oryantasyon sürecinin ardından 4 yavru aslan ile aynı ortama bırakılacak. Dünya standartlarında modern bahçe olarak 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan ve hayvan barınaklarının yanı sıra 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile ziyaretçilere de nefes alabilecekleri ortam sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde popülasyon artışı sürüyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyeleri, yavru aslanlar oldu. 3,5 aylık 2 aslan, ilk kez kendilerine ait alana çıkarıldı. Toprakla ilk defa buluşan 2 yavru aslanın oyun anları ise kameraya yansıdı.

'BÜYÜK ALANIMIZDA HEPSİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ'

Yavru aslanların, 1 aylık oryantasyon sürecinin ardından hayvanat bahçesindeki diğer 4 yavru aslan ile aynı ortama salınacağını belirten baş bakıcı Önder Sevim, "Yavrularımız 3,5 aylık oldu. Bugün ilk defa alana çıkarak, toprakla tanıştılar. Rezerve alanımıza saldık. Bugün bunları buraya alıştırıp, içerideki diğer 4 yavrumuz ile birbirlerine bağ kurmalarını sağlayacağız. Birbirlerine alıştıktan sonra büyük alanımızda hepsini birleştirip, ziyaretçilerimize göstermeye başlayacağız. İçeride 2 dişi, 2 erkek olmak üzere 1,5 ile 2 yaş arasında 4 yavrumuz daha var. Yaklaşık 1 aylık oryantasyonun ardından birbirlerine alışacaklarını düşünüyoruz" dedi.

'ŞU AN ÇOK ŞAŞKINLAR'

Yavru aslanların ilk defa dışarı çıktıkları için şaşkın olduğunu ve etrafı keşfetmeye başladığını belirten Sevim, "Dış alana ilk defa çıktılar. Şu anda çok şaşkınlar. Toprağa çıktıkları için mutlular, zıplıyorlar, oynuyorlar. Hem şaşkınlık hem ufak bir tedirginlik. Onlar için de hoş bir şey oldu. Yavrularımızı beyaz ve kırmızı et ile besliyoruz ama kırmızı eti daha fazla kullanıyoruz. Anne sütüyle de besleniyorlar. Bunlar 3'üncü versiyon yavrularımız. Daha önce de arka arkaya 2 sefer yavru aldık. Tabii insanın biraz da emeğinin karşılığını yavru olarak alması güzel oluyor, bize mutluluk veriyor. Bu emeği de halkımıza taşımaya çalışıyoruz. Yavrular da her zaman dikkat çekiyor. Bütün halkımızı bahçemize bekliyoruz" diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de mahkeme süreci biten sitenin yıkımına başlandı

2023-02-23 17:00 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 5 bine yakın depremzedeyi ağırlıyoruz

2023-03-01 16:39 - Dünya

Polonya'ya giriş yapan Ukraynalı mülteci sayısı 10 milyonu geçti

2023-03-01 17:29 - Dünya

Tunç Soyer: "Osmaniyeli kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olacağız"

2023-03-01 20:22 - Siyaset

AK Parti Düzce İl yönetimi belli oldu

2023-02-28 22:00 - Siyaset

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin lira para cezası

2023-03-01 10:58 - Teknoloji

Hatay'da deprem

2023-03-01 10:48 - Gündem

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Şampiyonluğu getiren yönetimin 2-3 sene kredisi olması gerekir"

2023-03-01 09:24 - Spor

Süheyla Sultan Gemisi afetzedeler için İskenderun'a hareket etti

2023-02-28 17:39 - Gündem

Bakan Muş, depremin etkilediği 11 ilin oda ve borsa temsilcileriyle görüştü

2023-02-28 17:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Osmangazi Belediyesi'nin en özel korosu

10:12 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

Günün Manşetleri

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa