?>

Bursa iş insanları Polonya pazarını mercek altına altı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yurtdışı pazarlarını değerlendirmeye ve yatırım olanaklarını masaya yatırmaya devam ediyor.

Bursa - 2 yıl önce

2022 yılını bir dizi yurt dışı ziyaretiyle geçiren BALKANTÜRKSİAD, 2023’te de ihracata katkı yapacak ve yurt dışındaki yatırım olanaklarını arttıracak faaliyetlerini sürdürüyor. BALKANTÜRKSİAD, bu kapsamda daha önce Polonya’da ziyaret ettiği Polonyalı Türk İş Adamları Derneği (POTİAD) yönetiminin iade-i ziyaretine ev sahipliği yaptı.
Dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir ve yönetim kurulu üyeleri, POTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Büyükbayrak ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Altınöz hazır bulundu.
Türk iş insanlarının yurt dışındaki birlikteliğinin hem ülke ekonomisine hem de firmalarının küresel piyasadaki rekabet gücüne önemli katkı yaptığının altını çizen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, “BALKANTÜRKSİAD olarak yerelde faaliyetlerimizi sürdürürken bir yandan da yurt dışı pazarlarını mercek altına alıyoruz. Bizim en büyük pazarımız olan Avrupa’yı yakından takip ediyoruz. Her sektörden üyesi bulunan büyük bir iş insanları derneğiyiz. Son yıllarda hızla ekonomisini büyüten Polonya pazarı da bizim için çok değerlidir. Bu ülkede ticaretini sürdüren POTİAD’la iş birliklerimizin gelişmesi ve ortak projelerin üretilmesi gerektiği kanaatindeyim. Güçlü desteklerin ve işbirliklerin olduğu yerde güzel projelerde ortaya çıkar. Güçlü ekonomik bağlar kurduğunuz zaman sınırların da kalktığına inanıyoruz” dedi.
Polonya’nın son yıllarda ciddi atılımlar yaptığını ve 280 milyar euro üzerinde ihracat gerçekleştirerek adından söz ettirdiğini belirten POTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Büyükbayrak, “Polonya, Türk şirketlerinin yatırım yapacağı imkanlar sunuyor. Alt yapı ve yol çalışmalarından tutun da sanayiye kadar birçok sektörde iş yapabilme olanaklarını barındırıyor. Şunu da belirtmekte fayda görüyorum bazı derecelendirme kuruluşları Polonya’yı gelişmekte olan ülke statüsünden çıkarıp, gelişmiş ülke kategorisinde gösteriyor. Ekonomisi her gün gelişip büyüyor.  Burada yani Polonya’da faaliyet gösteren Türk iş insanları olarak iş birliklere ve güçlü ticari bağların oluşturulmasına hazırız” diye konuştu.
12 Balkan ülkesinden eserlerin olduğu Minia Balkantürk Parkı’nın da gezildiği ziyarette BALKANTÜRKSİAD ile POTİAD arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilerek yeni işbirlikleri yapılması kararlaştırıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

"Tarama ile serviks kanserine karşı önlem alın"

2023-01-06 10:34 - Sağlık

TOFAŞ, AEK deplasmanında kaybetti !

2023-01-05 00:31 - Spor

Türkler en çok o millete benziyor!

2023-01-02 11:32 - Yaşam

Kırkpınar Başpehlivanı Şimşek'in unvanı, kemeri, ödülleri elinden alınacak

2023-01-03 09:27 - Gündem

Bozüyük’te yılbaşında 273 araç denetlendi

2023-01-02 15:05 - Asayiş

Brezilya efsane futbolcu Pele'ye veda ediyor

2023-01-02 18:40 - Spor

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kastamonu’da cenaze törenine katıldı

2023-01-01 16:25 - Gündem

Konya'da köpeğe kürekle işkence yapan 2 cani tahliye edildi

2023-01-02 16:05 - Gündem

Bitlis’te kütüphanesiz okul kalmadı

2022-12-31 14:57 - Eğitim

Bilim merkezinden mentorluk desteği

2023-01-01 10:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

BUSİAD iftarına 2050 damgası

22:45 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset