?>

Bursa Nilüfer Belediyesi sokak hayvanları hakkında net kararını verdi

"Serbest Dolaşan Hayvanlar, Sorumlu Sahiplik ve Yerel Yönetimler Çalıştayı”nın kapanışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Sokaktaki hayvanları toplamayı düşünmüyoruz ve istemiyoruz" dedi.

Bursa - 5 ay önce

Bursa Veteriner Hekimler Odası öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Gemlik ve İnegöl Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen “Serbest Dolaşan Hayvanlar, Sorumlu Sahiplik ve Yerel Yönetimler Çalıştayı” gerçekleştirildi. İki gün süren çalıştayın ilk gününde, Mudanya Taş Mektep Akademi'de belediyelere bağlı veterinerler, gerçekleştirdikleri çalışmaları ve yeni yasa ile ilgili çözüm önerilerini paylaştılar. Etkinliğin ilk gününe CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Direkçi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal ile belediyelere bağlı veteriner hekimler katıldı.
Çalıştayda konuşan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sanem Çetiner, Nilüfer Belediyesi'nin bu alandaki örnek uygulamalarına dikkat çekti. Hayvan refahı konusunda öncü bir rol üstlendiklerini vurgulayan Çetiner, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yürürlüğe girmeden önce tesisimizi kurduk. 2003 yılında kurulan tesisimiz, donanımıyla birçok belediyeye örnek oldu" ifadelerini kullandı.
Yeni yasanın getirdiği zorluklara dikkat çeken Çetiner, "Sahiplendirilene kadar hayvanları barındırmak zorunda olduğumuz için, tehlike her geçen gün büyüyor. Kısırlaştırma çalışmalarını sürdüremiyoruz çünkü kapasitemiz doldu ve hasta hayvanları almama şansımız yok" diye konuştu.
Nilüfer Belediyesi olarak hayvan refahı ve veteriner hizmetleri konusunda öncü çalışmalarına devam edeceklerini belirten Çetiner, tüm paydaşları ortak çözümler üretmeye davet etti.

RAPOR PAYLAŞILDI

Çalıştayın ikinci gününde düzenlenen değerlendirme toplantısında, ilk günkü çalışmanın raporu kamuoyuyla paylaşıldı. Düzenlenen basın toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı.
Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, hayvanları toplamaktan yana olmadıklarını dile getirdi. Başkan Özdemir, durumun mali tarafına da dikkat çekerek şunları söyledi: "Sokak hayvanları için çalışmaların devam ettiği büyük bir alanımız var. Buraya bir ameliyathane yapılması lazım. Nilüfer Belediye Meclisi Hayvan Hakları Komisyonumuz ile bu konudaki projeleri paylaştık ve bağışçılarla bu işi çözebilir miyiz diye bakıyoruz. 100 milyon TL gibi bir rakam lazım. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Şu konuda netiz; biz hiçbir şekilde sokak hayvanlarını toplamayı düşünmüyoruz ve istemiyoruz".
Haftanın Öne Çıkanları

Çocukları kışa hazırlayın

2024-09-25 11:18 - Bursa

Duvara çarpan motosikletteki 2 kişi yaralandı

2024-09-25 00:32 - Asayiş

Özbekistan üniversiteleriyle iş birliği

2024-09-28 23:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüştü

2024-09-25 04:34 - Siyaset

Evin bahçesindeki havuza düşen 10 yaşındaki çocuk boğuldu

2024-09-29 12:28 - Asayiş

Limon bahçede 8, market ve pazarda 25 lira

2024-09-25 11:08 - Ekonomi

Göztepe, Süper Lig’in en az gol yiyen iki takımından birisi

2024-09-25 10:03 - Spor

’Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış’ konferansında bilim, spor ve sanat konuşuldu

2024-09-27 09:42 - Gündem

Bornova’nın akü fareleri yakalandı

2024-09-29 00:37 - Asayiş

ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman: "2025 küresel ekonomi tarafında bizim lehimize işleyecek"

2024-09-24 18:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

Bursa Osmangazi’de yılın aydını Yaşar Kemal oldu

17:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de su kesintisi

17:07 - Bursa

Bursa Büyükşehir'in katkılarıyla 800 öğrenci kayak öğrendi

15:28 - Bursa

Bursa Senfoni'nin bu haftaki konuğu Marie Hallynck

15:21 - Bursa

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem