?>

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden geleceğe yatırım!

Yıldırım Belediyesi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, minik ziyaretçilerine uzayı keşfetme imkânı sunuyor. Astronot kıyafetleriyle yapılan yolculuklar, interaktif uygulamalar ile minik kâşifler geleceğin bilim dünyasına ilk adımlarını atıyor.

Bursa - 4 ay önce

Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, çocuklara astronomi ve uzay bilimleri alanında temel eğitimler sunarken eğlenceli ve öğretici uygulamalarla çocukların uzaya olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.
Çocuk Üniversitesi’nde minikler, astronot kıyafetleri giyerek uzay ve astronomi temalı sergi alanında bir astronotun 24 saatini gözlemliyor. Dünya’dan uzaya doğru çıkılan bu yolculukta yıldızları, karadeliğin gizemini, manyetik alanın ve mevsimlerin nasıl oluştuğunu, güneş sisteminde bulunan gezegenlerin sesleri ile Piri Reis ve Es-Sufi’nin haritalarını arttırılmış gerçeklik uygulamasını deneyimleme fırsatı bulan çocuklar, VR uygulaması ve döner illüzyonlar gibi eğitici deneyimlerle uzaydaki çeşitli fiziksel olayları anlama fırsatı buluyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2023 yılından bu yana Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde yaklaşık 12 bin çocuğu uzayın gizemli dünyası ile tanıştırdıklarını söyledi.
Çocukların hem bilim hem de kültür eğitimlerini nitelikli şekilde alabilmeleri için Molla Yegân Çocuk Üniversitesi’ni Yıldırım’a kazandırdıklarını aktaran Başkan Oktay Yılmaz, “Molla Yegân Çocuk Üniversitesi, evlatlarımızın ufkunu açacak, onların hayal dünyasını zenginleştirecek ve yeni Fatihlerin yeni Aziz Sancarların yeni Selçuk Bayraktarların yetişmesine vesile olacak” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yedek anahtar ile eski dükkanını soydu

2024-10-31 16:02 - Bursa

2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2024-10-30 13:44 - Asayiş

Ziraat Türkiye Kupası: Efeler 09 SK: 1 - Adana 01 Futbol Kulübü: 2

2024-10-31 16:49 - Spor

12 Kilometrelik Parkurda Cumhuriyet Coşkusu

2024-10-30 18:48 - Gündem

Doç. Dr. Çakmak: "Lösemi tedavisinde yüz güldürücü sonuçlara ulaşılıyor”

2024-10-30 21:46 - Sağlık

Lübnan Başbakanı Mikati: “Önümüzdeki saatler ya da günler içinde ateşkes sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz”

2024-10-30 23:13 - Siyaset

“Sosyal medya toplumdaki öfke sorunlarını artırdı”

2024-10-30 10:40 - Sağlık

Balıkesir’de kadın kooperatifleri güçleniyor

2024-10-30 14:16 - Ekonomi

Doç. Dr. Hakan Düğer: “Obeziteyi önlemek için kalori azaltmak yeterli olmayabilir”

2024-11-01 12:34 - Sağlık

Yanlış bir mantarın tüketilmesi hayatı tehdit edebilir

2024-10-30 21:20 - Sağlık

İlgili Haberler

Bursa'da mevsimlik işçiler yaralı şahini ölümden kuratrdı

15:19 - Bursa

Korkunç kaza haberi Bozüyük'ten geldi: 11 yaralı

13:57 - Bursa

GESİAD'tan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

13:34 - Bursa

Ramazan coşkusu Mudanya’da yaşanıyor

13:32 - Bursa

İşte Osmangazi’de kurulan iftar sofraları

13:23 - Bursa

Günün Manşetleri

Edip Akbayram yaşamını yitirdi

20:05 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem

Bursaspor 307 gündür maç kaybetmedi

17:55 - Bursaspor

REHAVETE YER YOK !

17:17 - Bursaspor