?>

Bursa'da asker uğurlama!

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde asker uğurlamaları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Ellerinde meşalelerle kınalı kuzuları peygamber ocağına yolcu eden binlerce kalabalık tribünleri aratmıyor.

Bursa - 7 yıl önce

Her gün binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı Bursa terminalinde 98/2 tertip uzun dönem askerlerin uğurlanması sebebiyle renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Askerleri görev yerlerine uğurlamak için gelen aileleri, dost ve akrabaları otogarlarda kalabalık oluşturuyor. Otogarda toplanan gruplar, özellikle akşam ve gece saatlerinde otogarda izdiham oluşmasına neden olurken, uğurlamalar sırasında davul ve zurnalar da ortama renk katıyor. Yaktıkları meşalelerle terminali tribüne çeviren gençler, asker adaylarını sırtlarına alarak 'en büyük asker bizim asker' nidalarıyla binecekleri otobüslere kadar taşıyor. Asker uğurlamaları sırasında otogarda yaşanan yoğunluk, otobüs şoförleri ve peron görevlilerine zaman zaman zor anlar yaşatsa da milli bir görev olan askerlik nedeniyle onlar da bu tatlı telaşa ortak oluyorlar. Uğurlamalarda ayrıca asker adaylarının aileleri, dost ve yakınları da hatıra fotoğrafları çektirerek o anları ölümsüzleştiriyor.
Öte yandan, terminal girişinde birden fazl asker konvoyu nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, uzun süredir kazı çalışması devam eden ancak bir türlü asfalt yapılmayan yol yüzünden vatandaşlar çile çekiyor. Askere uğurlanan gençler ise "Vatan görevi biri gelirken diğeri gidiyor. Sıra bizde, bizden sonra da devam edecek. Türkiye'ye kimse diz çöktüremez" diye konuştu.

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Timsah Arena paylaşımı rekor kırıyor

2018-05-03 01:26 - Bursaspor

Kakava Ateşi yandı

2018-05-06 00:16 - Yerel Haberler

Erdoğan ve Yıldırım okul açılışına katıldı

2018-05-06 01:41 - Siyaset

Kadıköy deplasman gibi değil

2018-05-06 10:59 - Bursaspor

Bursa'da inşaattan düşen işçi kamerada

2018-05-06 13:18 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden Mürsel'e yaşam parkı

2018-05-04 13:59 - Bursa

Bu köy diken üstünde

2018-05-06 13:36 - Gündem

Bursa'da ayıların keyifli anları

2018-05-06 12:45 - Bursa

TSK ’Kasırga’ ile artık çok daha güçlü

2018-05-06 12:42 - Gündem

Görmeden Uludağ’a pedalladılar

2018-05-06 13:04 - Bursa

İlgili Haberler

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Tenis Federasyonu Bursa İl Temsilciliğine Aslıhan Köse atandı

12:13 - Bursa

Bursa'da kendisini yakalayan polisle hatıra fotoğrafı çektirdi

11:27 - Bursa

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Osmangazi Belediyesi'nin en özel korosu

10:12 - Bursa

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa