Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü 11. sınıf öğrencileri Mertcan Kırçal, Ülker Tabur ve Ömer Faruk Köroğlu, genellikle çöllerde ya da arazide kullanılan ve “buggy” adı verilen aracı okul atölyesinde imal etmeyi başardı.
HURDA PARÇALARDAN YAPILDIBuggy’nin üretimi yaklaşık 2 ay sürdü. Okul dağıldıktan sonra idare ve öğretmenlerinin izniyle atölyede çalışmaya devam eden 3 öğrenci, bazı akşamlar da saat 22:00’ye kadar emek harcadı. Tasarımını kendilerine ait olan aracın parçaları ise hurdalardan temin edildi. Motoru bir motosiklete ait olan ‘buggy’nin direksiyonu ve tekerlekleri ise otomobilden alındı. Şasisini öğrenciler yaptı.
20 İLERİ 5 GERİ VİTESİ VARGenellikle ABD çöllerinde kullanılan buggyler, çok engebeli olmayan arazilerde de gidiyor. Buggylerin şanzumanları ise 1 ileri 1 geri vitesten oluşuyor. Orhangazili gençlerin eserinde ise 20 ileri 5 geri vites bulunuyor.11-A sınıfı öğrencileri olan Mertcan, Ülker ve Ömer Faruk, araba maceralarının “Hadi yapalım” diyerek başladığını söyledi. Evvela motor ve şanzımanı birleştirdiklerini söyleyen öğrenciler, “Dinlenme zamanımızdan fedakarlık yaparak okul çıkışında çalıştık. Allah’a şükürler olsun ki projemizi başarıyla tamamladık. Motosiklet motorunu ilk çalıştırdığımızda çok heyecanlandık. Sabah okula gelmeyi iple çektik. Böyle bir çalışma neticesinde aracımız ortaya çıktı” dedi.Projenin tamamlanmasında okul idaresi ve bölüm öğretmenlerinden büyük destek gördüklerini ifade eden öğrenciler, imkan verildiğinde neler başarabileceklerini gösterdi. Öğrenciler, yaptıkları aracı okul bahçesinde test ediyor.