Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli için izinlerin birer birer çıktığını, uçakların iniş kalkışı ile ilgili sıkıntı olmadığını belirterek, "Sektörde tek olmak isteyenler şikayet ediyor. Bir hazımsızlık olayından başka bir şey değil. Sektör daha önce bazılarının tekelindeydi. Belediye bu işe girişince farklı şikayetler ortaya çıktı. Ancak bu iş o kadar zor bir iş değilmiş. Bu havalimanları boş durur mu? Bursa'da birkaç yere inilip kalkılmalı. Bir saat sonra Bulgaristan'dasın. Bas marşa git oraya. Ne kadar kolay, rahat, ucuz. Yakacağın yakıt 70-80 litre. Bulgaristan'a gitmek için. Benzin fiyatı araç fiyatının dörtte biri. Kendi uçağınla Bulgaristan'ın ortasına gitsen yakacağın yakıt 100-110 lira. Oraya gidip işini görüyorsun dönüyorsun" dedi.
Yunuseli'nde sıkıntı olmadığını hatırlatan Başkan Altepe, ilk etapta kule ihtiyacı olmamasına rağmen 22 Şubat'ta kule inşaatının başlayacağını, bunu 10 günde bitireceklerini kaydederek, "Kendi uçaklarımızın güvenliği için zaten itfaiyeyi biz tutuyoruz. Onda sıkıntı yok. Ancak tarifeli seferlerle ilgili evrak sıkıntısı bugün yarın çözülüyor. Şu anda özel uçaklar gidiyor, geliyor. Bugüne kadar Yunuseli Havalimanı'nın kapatılması saçmaydı. Büyük uçaklar başka yerden kalsın. Bize burası da yetmeyecek. Üniversiteyi de açacağız. 3 milyonluk nüfus, 25 sanayi bölgesi olan, turizmi kaplıcası, yayla turizmi olan aktif bir şehir. İşadamı uçakla gelecek inecek. Adam niye İstanbul'dan karayolu ya da deniz yoluyla gelsin. Atlasın uçağına 15 dakikada gelsin, park etsin. Tatilini yapsın, yine aynı rahatlıkla geri dönsün. Bunun önünü açıyoruz" dedi.
Bursa'dan hava dolmuş taşımacılığı için 20-30 kişilik uçak araştırması yaptıklarını ilk etapta 2-3 tane alınacağını hatırlatan Başkan Altepe, "4 tane deniz uçağımız var. Karadan karaya uçaklar ise şehirlerarası dolmuş çalışacak. Buradan Etimesgut'a da uçabilir. Dolmuş uçakların dolacağına inanıyorum. Bursa'dan Amerika'ya, İngiltere'ye, Japonya'ya, Çin'e gideceksin. Bursa Hava Yolları ile girişin olacak, sonra 3.havalimanından dünyanın her yerine aktarmayla uçabileceksin. Bursa'dan diğer büyük illere de tarifeli seferleri kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Altepe, Ketendere Ro-ro projesi için gemi konusunda anlaşma yaptıklarını ancak bakanlıktan onay beklediklerini ifade ederek, "Gemi işletmeciliği yapan kooperatif yatırım yaparak gemi alacak, biz de limanı tahsis edecek ve gerekli yatırımları yapacaktık. Çünkü Bursa'nın sanayisi Teknosab'a doğru gidiyor. Ketendere Badırga'nın hemen ön tarafı. O limanın geliri bize ait olacaktı. Büyük oranda da gemi yatırımını kooperatifin şirketi yapacaktı. İmza da attık. Ancak bakanlık, Gemlik limanı yeterli yoğunluğa ulaşmadığı gerekçesiyle tam onayını vermedi. Ancak Bursa'daki sanayinin büyük çoğunluğu oraya kayınca,ovadaki fabrikalar kalkınca bu limanın önemi ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.
İHA