?>

Büyükşehir meclisinin gündemi depremzedeler oldu

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 6 ŞUBAT’TA KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN DEPREMLER SONRASI EVLERİ ORTA, AĞIR HASARLI VEYA YIKILMIŞ OLARAK TESPİT EDİLEN AFETZEDELERİN ŞEHİR İÇİ ULAŞIMINI ÜCRETSİZ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMENİN YOLUNU AÇTI.

Siyaset - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası evleri orta, ağır hasarlı veya yıkılmış olarak tespit edilen afetzedelerin şehir içi ulaşımını ücretsiz şekilde gerçekleştirmenin yolunu açtı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi’nin Nisan Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclisin gündemi afetzedeler oldu. Bu çerçevede konakladıkları yapılar orta, ağır hasarlı veya yıkılmış olarak tespit edilen vatandaşlara Özel Tam Kart uygulamasıyla 6 ay boyunca ücretsiz seyahat imkanı tanındı. 27 Şubat’ta devreye alınan bu uygulama sayesinde depremzedeler 31 Ağustos’a kadar ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Meclisin devamında GBB Genel Sekreteri Sezer Cihan, afet durum raporuna ilişkin yaptığı sunumda, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucunda hasar alan ilçelerden Nurdağı ve İslahiye’de toplamda 4 bin 918 personelin bölgedeki çalışmalara devam ettiğini söyledi.

GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey ise Deprem Master Planı ve imar çalışmaları konusunda meclis üyelerine bilgi verdi. Bu çerçevede, Gaziantep’in farklı noktalarında zemin değerlerinin ölçümü için cihazlar kurduklarını aktaran Güzelbey, cihazın işleyişine ilişkin detayları paylaştı.

Toplantıda, 2. Başkan vekilliği, komisyon ve encümen seçimleri yapıldı

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden GBB Eski Başkan Vekili Latif Karadağ’ın yerine 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi ile Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca meclis kararıyla GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, 2. Başkan vekilliği görevine getirildi.

153 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda encümen ve komisyon üyeleri seçimi de yapıldı. Bu çerçevede bir yıl süreyle görev yapmak üzere Encümen Üyeliğine; Osman Toprak, Erdem Güzelbey, Halil Uğur, Mehmet Kesik ve Sabri Ateş seçildi.

Divan Katipliği Asil Üyeliğine de Ayşenur Mirkelam’ın yerine Mustafa Kaplan getirildi. Ayrıca mecliste; Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Ulaşım, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Çevre ve Sağlık, Hukuk, Tarife, Turizm ve Estetik ve son olarak Kadın Erkek Fırsat Eşitlik komisyonlarının seçimleri yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Soylu: Kurduğumuz çadır sayısı 650 bine ulaştı, konteyner kurulumu 50 bini geçti

2023-04-04 20:08 - Siyaset

Kütahya Porselen’e EYT darbesi

2023-04-06 15:00 - Ekonomi

Almanya'da yapılan araştırmaya göre polislerin bir kısmı Müslümanlara karşı ön yargılı

2023-04-04 18:32 - Dünya

Hatay’da 3 katlı binanın depremde yıkılmasını paletler önledi

2023-04-04 11:29 - Gündem

Pentagon, sosyal medyaya düşen "gizli" ibareli Ukrayna savaşı belgelerini soruşturuyor

2023-04-07 23:17 - Dünya

Mersin basının acı günü

2023-04-08 20:33 - Gündem

Sokak ortasında pompalı tüfekle vuruldu

2023-04-09 23:33 - Asayiş

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı, Manhattan Bölge Savcısı'ndan hesap soracaklarını söyledi

2023-04-05 01:38 - Dünya

Bu dükkanda geçmişe yolculuk var

2023-04-04 11:25 - Gündem

Tel Aviv'de düzenlenen çifte saldırıda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

2023-04-07 23:28 - Dünya

İlgili Haberler

Trump: "Rusya’nın ateşkese açık olduğunu görüyoruz"

22:46 - Siyaset

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak: "Gençlerin emrindeyiz"

21:25 - Siyaset

Başkan Özdemir’den pazar ve esnaf ziyareti

21:46 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan oyuncu Şinasi Yurtsever için taziye mesajı

21:50 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: "PKK’yla, FETÖ’yle ve başka bir takım terör unsurlarıyla çok yaman mücadeleler ettik"

21:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursa'da İmamoğlu'na büyük ilgi

00:39 - YAZARLAR

Yaşlı kadını dolandıranlar Bursa'da yakalandı

23:54 - Asayiş

Tartıştığı arkadaşları tarafından vuruldu

23:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan siyasi partilere, milletvekillerine çağrı

21:10 - Siyaset

Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti

20:22 - Gündem