?>

Büyükşehir’den Tarihî Çarşılar Federasyonu'na destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şeref başkanı seçildiği Tarihî Çarşılar Federasyonu’na tarihi belediye binasında ofis tahsis etti.

Bursa - 8 yıl önce

Aralarında İstanbul, Bursa ve İzmir’in de bulunduğu 7 ilde faaliyet gösteren çarşıların bir araya gelmesiyle kurulan Tarihî Çarşılar Federasyonu’nun merkez olarak Bursa’yı belirlemesinin ardından başlayan yönetim ofisi arayışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin devreye girmesi ile sona erdi. Federasyonun İstanbul’da yapılan birinci olağan genel kurulunda şeref başkanlığına seçilen Recep Altepe, hem çarşıların merkezinde olması, hem de tarihî dokusunun uygunluğu sebebiyle Heykel’deki tarihi belediye binasında federasyon için yer tahsis etti. Türkiye’nin farklı illerinden geleceğe federasyon temsilcilerini artık bu tarihî mekanda ağırlayacak olmanın mutluluğu yaşayan Federasyon Başkan Muhsin Özyıldırım ve yönetim kurulu, düzenledikleri teşekkür yemeğinde Başkan Altepe’yi ağırladı.
Bugüne kadar çarşıların ayağa kaldırılması, esnaf arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için her türlü desteği verdiklerini hatırlatan Recep Altepe, göreve geldiklerinde 11-12 olan çarşı derneği sayısının bugün 40’ı aştığını kaydetti. Türkiye genelinde tarihî kimliği bulunan 66 çarşı olduğunu ve bunların federasyona potansiyel üye olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Federasyon için Bursa’ya yakışan bir merkez aranıyordu. Önce tarihî binanın bodrum katı düşünüldü ancak buraya Ankara’dan, İzmir’den, Gaziantep’ten, Trabzon’dan misafirler gelecek. Buranın yakışmayacağını düşündük ve tarihî binamızın giriş katında ofis tahsisini uygun gördük. Kendim de gittim incelemedim, güzel bir ofis oldu. Esnaf ve sanatkar şehri olan Bursa çarşılarında esnaf olmak büyük bir sorumluluk. Çünkü ecdat ilk çarşıyı burada kurdu. Çarşıların merkezi ve ilk çıkış noktası burası. Bu kültürü hala en güzel yaşatan şehir Bursa. Atılacak adımlarla çok daha ileri noktalara gideceğimizi inanıyorum” diye konuştu.
Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım da çarşı dernekleri yönetimlerinin bir araya gelmek suretiyle 2008 yılında Tarihi Çarşı Hanlar Birliği Patformu’nu kurduklarını ve bugün Türkiye’ye örnek bir cemiyet haline geldiklerini belirtti.

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Kutluay mahkemeden bakın ne talep etti?

2016-10-18 12:16 - Magazin

Omurganız kadar sağlıklısınız

2016-10-18 14:39 - Sağlık

Kardeşinden şikayetçi oldu! Bakın neden?

2016-10-18 14:27 - Bursa

Ünlüler öğrenciler için kamera karşısına geçti

2016-10-18 13:42 - Magazin

Bunu yapan işinden olabilir!

2016-10-18 13:57 - Ekonomi

Bursaspor Durmazlar'ın rakibi Final Gençlik

2016-10-18 14:01 - Bursaspor

20017 En fazla ulaşıma yatırım olacak

2016-10-17 14:34 - Ekonomi

Bahçeli'den 'başkanlık' açıklaması

2016-10-18 14:18 - Siyaset

Kahve daveti pahalıya patladı

2016-10-18 12:03 - Gündem

Bursa’da adliyeye FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

2016-10-18 14:34 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

BTSO mutfak akademiden girişimciler için finansal okuryazarlık eğitimi

13:49 - Bursa

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa