Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı koltuğa oturur oturmaz ilk soru önergesini aldı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Uluslararası Mücadele Günü’nde, Bakana kadına şiddete yönelik nasıl bir eylem planı olduğunu sordu. İrgil, takvimlerde böyle bir günün olması kadar, bu mücadelede yeterli ve gerekli adımların atılamamasının da aynı oranda utanç verici olduğunu söyledi. İrgil, son üç yılda öldürülen kadın sayısındaki artışa dikkat çekti. 2012’de 165, 2013’te 214, 2014’te ise 281 kadının öldürüldüğünü belirten Dr. İrgil, "Bir medya organında açıklanan rakama göre; 1 Ocak’tan bugüne kadar öldürülen kadın sayısı 255’e ulaşmıştır. Bu rakamlar medya takibiyle ortaya çıkan rakamlardır" dedi.
25 Kasım 2014’te, TBMM’de kurulan Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’na sunulan verilerde, 2014’te bir önceki yıla oranla kadına şiddette yüzde 33 artış görüldüğünü hatırlatan Dr. İrgil, şöyle devam etti:
"Bu oran sadece kolluk kuvvetlerine başvurmuş olan şiddet mağdurları sayısını yansıtıyor. Kayıtlara girmeyen veriler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açıklanmıyor. Biz de Sayın Bakanın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdik. Önceki yıllarda kadına şiddetle mücadele konusundaki eylem planlarına rağmen şiddet ve cinayetlerdeki artışa ait verileri açıklamayan bakanlığın, bu yıl nasıl bir planı olduğunu merak ediyoruz."
CHP'li İrgil, soru önergesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına şu soruları yöneltti:
"Kolluk kuvvetlerinin kayıtlarına girmeyen verilerin düzenli olarak açıklanmama nedeni nedir, Aile içi şiddet, namus/töre cinayetlerini işleyenler arasında daha önce yaralama ya da tehdit nedeniyle hapis yatmış ya da hakkında suç duyurusunda bulunulmuş kaç kişi vardır, Bakanlık bünyesinde, Türkiye’de kadına şiddetin son on yılını değerlendirilebilecek kapsamlı bir araştırma raporu var mıdır, Varsa elde edilen veriler, gerekli önlemlerin alınması için değerlendirilmekte midir, Böyle bir rapor yoksa bugüne dek neden hazırlanmamıştır, Kadına yönelik şiddette mücadele eden Bakanlık, bu mücadelede etkin bir rol üstlenmeyi hedeflemekte midir, Eğer öyleyse eldeki araştırma ve raporların kamuoyuyla paylaşımı neden yapılmamaktadır?”