?>

Cildiye profesörü uyardı: “Tırnak dibinde görülen siyah leke, cilt kanseri öncüsü olabilir”

Dermatoloji (cildiye) uzmanı prof. Dr. Müge güler özden, tırnak dibinde görülen siyah lekenin bir cilt kanseri öncüsü olabileceğini ve geç kalındığında ise çok hızlıca ölümcül olabilecek bir tümöre dönüşebileceğini söyledi.

Sağlık - 6 ay önce

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak dibinde görülen siyah lekenin bir cilt kanseri öncüsü olabileceğini ve geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek bir tümöre dönüşebileceğini söyledi.

3 gün sürecek olan 6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu, Samsun’da başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden’in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumda cilt kanserleri ve hastalıklarıyla alakalı yenilikler, tedavi yöntemleri, tanı ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri masaya yatırıldı.

Sempozyum sayesinde birçok yeniliğin kamuoyuna duyurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Müge Güler Özden, “6. Karadeniz Dermatolojik Yenilikler Sempozyumu’nda yeniden bütün Türkiye’den gelen öğretim üyeleri, akademisyenler, uzmanlar ve asistanlarla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Bu açıdan gerçekten gurur duyuyoruz. Toplantımızın bölgemize çok büyük bir katkısı oluyor. Üstelik bölgeden katılan uzmanlara ücretsiz burs sağlayan bir toplantı olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu yıl gerçekten çok önemli konular, çok önemli yenilikler tartışılacak. Sedef hastalığının yanı sıra başka hastalıklarda da çok önemli gelişmeler oldu. Alerjik egzamalı hastalar için, vitiligo için yani halk arasında ‘ala’ olarak bilinen hastalıklar için de yeni gelişmeler, yeni tedaviler tartışılıyor bu toplantıda” dedi. “Tırnak dibinde görülen siyah leke, cilt kanseri öncüsü olabilir”

Tırnak diplerinde görülen lekelere de değinen Prof. Dr. Özden, “Sempozyumumuzun en ana konularımızdan ilkinde çıban ya da ‘köpek memesi’ hastalığı olarak bilinen hastalıkların tedavisindeki büyük gelişmelerden bahsettik. Bu da yeniliklerin bir tanesiydi. Tırnaklarda lekeler, daha doğrusu siyah çizgilenmeler cilt altı kanserinin bir bulgusu olabilir. Aynı cildin herhangi bir yerinde cilt kanseri görülebileceği ve bir ben gördüğümüzde bunun bir dermatolog tarafından bilgisayar desteğinde muayene edilmesi gerektiği gibi tırnak dibinde de bu gelişebilir ve tırnak dibinde görülen bir siyah leke gerçekten ciddi anlamda bilgisayarla muayene edilmesi gereken bir cilt kanseri öncüsü olabilir. Cilt kanseri erken müdahale edilirse hayat kurtaracak, yüzde 90 şifa sağlanacak, iyi huylu bir tedavi ile düzelebilecek tümörken, geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek, şiddetli ve agresif bir tümördür. Bu nedenle erken teşhis çok önemlidir” diye konuştu.

Cilt ve cilt altı kanserlerinde uygulanan tedavi ve tanı yöntemlerinde çok büyük yenilikler yaşandığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Özden, “Tekrar bir kez daha bu sene bu vesileyle sedef hastalarının ve alerjik egzaması olan hastaların tedavilerinde çok büyük gelişmeler olduğunu bilmelerini, bu konuda uzman merkezlere mutlaka başvurmaları konusunu tekrar hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu. Hekimler tedavi ve tanı yöntemlerindeki yenilikleri aktaracak

120’den fazla katılımcının yer aldığı sempozyumda 58 uzman hekim sunum yapacak. Uzman hekimler tarafından tırnak biyopsi teknikleri, tırnak dermatokopisi, flep teknikleri, hidradenitis suppurativa cerrahisi, skyrizi, rinvoq, psoriasis patogenezinde, çocuk psoriasis tedavisi, komorbidite, androgenetik alopeside, CO2 ve Qswitch lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksinin kozmetik dışı endikasyonlarda kullanımı, biyostimulan dolgular, onabotulinumtoksin etkinlik süresi, psoriasisde hastalık modifikasyonu, tremfya ile erken tedavinin avantajı, atopik dermatit tedavisi, angioödem, ürtiker hastasına yaklaşım, anaflaksı, deri hastalıklarında alerji testlerinin yeri, vitiligoda yeni tedaviler, kutanöz lupusta yeni tedaviler, HPV aşılarında-tedavilerinde güncel gelişmeler, HA vasküler komplikasyon yönetimi, muayenehane ortamında acil müdahale, tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler, PCLA uygulama endikasyon, hidradenitis suppurativada biyolojiklerin-jak inhibitörlerinin rolü, erken evre mikozis fungoides tedavisi, psoriasis tedavisinde küçük moleküller, akne-demodex-rosaceada tedavi kozmetik bakım önerileri, dudak dolgusu uygulama teknikleri, ameliyatsız yağ yakma teknikleri, pemfigusta güncel tedavi, demodeks tanı-tedavisi, eritrodermi tanı-tedavisi ve liken tedavisi gibi birçok konuda sunum gerçekleştirilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten açıklama

2024-06-15 23:35 - Bursa

Bursaspor'dan iş dünyasına teşekkür

2024-06-14 20:14 - Bursaspor

Ahu Tuğba acilen hastaneye kaldırıldı: Durumu ciddi!

2024-06-18 15:16 - Magazin

Değirmendere Aquapark bayramda açılıyor

2024-06-15 12:24 - Gündem

Bursa plajlarına kum takviyeleri yapılıp sezona hazır hale getirildi

2024-06-15 13:16 - Bursa

Türkiye - Portekiz maçı için dev ekran kuruluyor

2024-06-21 12:41 - Spor

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Özel personeliyle bayramlaştı

2024-06-15 13:11 - Bursa

Bursaspor’da Pablo Martin Batalla dönemi

2024-06-17 19:01 - Bursaspor

Bursalı sosyetik Dilara Altıntop ile Reza Zarrab'ın evlendiği iddia edildi

2024-06-18 08:14 - Bursa

Bursaspor'da yeni teknik direktör Pablo Batalla !

2024-06-17 19:09 - Bursa

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehir 13 İlçede vatandaşların şekerine baktı

15:55 - Sağlık

GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi’nden diş sağlığı eğitimi

15:38 - Sağlık

Aile hekimlerine akıllı ilaç ve akıllı laboratuvar eğitimi verildi

15:12 - Sağlık

Eli makasa sıkışan genci, itfaiye ekipleri kurtardı

15:07 - Sağlık

Edremit Devlet Hastanesi Başhekimliğine Op. Dr. Oktay Yıldırım atandı

14:19 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa Emniyeti’nden okullarda siber güvenlik eğitimi

15:02 - Bursa

Milli Takımın Dünya Kupası Elemeleri'nde rakipleri belli oldu!

14:56 - Spor

İki kişinin öldüğü Bursa Adliyesi'ndeki silahlı saldırının tüm detayları

14:39 - Bursa

TOFAŞ, Fenerbahçe Beko deplasmanında

13:32 - Bursa

'Change' araç operasyonunda yeni gelişme!

12:35 - Bursa