?>

Cizre’de kitap fuarı kapılarını kitapseverlere açtı

şırnak'ın cizre kaymakamlığı ve milli eğitim müdürlüğü himayesinde 25-29 kasım tarihleri arasında 'insan kitap okudukça güzelleşir' sloganıyla düzenlenen fuar, bir kez daha kapılarını kitapseverlere açtı.

Eğitim - 3 ay önce

Şırnak’ın Cizre Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde 25-29 Kasım tarihleri arasında ’insan kitap okudukça güzelleşir’ sloganıyla düzenlenen fuar, bir kez daha kapılarını kitapseverlere açtı.

Cizre’de Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde düzenlenen 2. Cizre Kitap Fuarı, Cizre Gençlik Merkezinde kurulan stantlarda pek çok yayınevi eserlerini sergiliyor. 9 yazarın katıldığı 73 bin kitabın sergilendiği fuarda imza günü ve söyleşiler düzenlenecek, çok sayıda yazar okuyucusuyla buluşacak.

Kitap fuarına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasında katılım gösteren yazarlara teşekkür eden Şırnak Valisi Birol Ekici, "Bu kitap etkinliği bu güne kadar katıldığım en güzel etkinlik. Kitap fuarını yaptıkları için Kaymakamımıza ve milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Biz inancımız gereği ilk emri oku olan inancın sahibiyiz. Her bir Müslümanın ilim tahsil etmesi aynı zamanda farzdır. Bu çerçevede her zaman daha çok okumayı, daha çok öğrenmeyi, daha çok kitapla buluşmayı teşvik edecek etkinlikler yapmalıyız. Çocuklarımızı 21. yüzyılın geleceğine hazırlamamız gerektiğine inanıyorum. Katılım gösteren yazarlara ve kitap evlerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ajandalarının ilk maddesinin eğitim olduğunu ifade eden Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "Bu fuarını düzenlerken amacımız, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmasıdır. Şunu iyi biliyoruz ki kitap okuyanın fikir dünyası açık olur. Kitap okumak öğrencinin ve kişinin hayal dünyasını geliştirir, yeni hayal dünyaları yeni pencereler açar. Her kitapta ayrı bir dünya, ayrı bir ruh bulunur" diye konuştu.

Fuarla ilgili bilgi veren Muhittin Uymaz, "Cizre’de 2. kitap günleri etkinliğini yapıyoruz. 25-29 Kasım tarihleri arasında fuarımız açık olacaktır. Fuarımızda 9 standımız ve 9 yazarımız bulunuyor. 7 bin 300 adet kitap çeşidi ve 73 bin adet kitap bulunuyor. Bunun dışında fuar dönemimde yazarlarımızla beraber kitap ve söyleşi, imza günleri ve şiir okumaları programlarını yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ve Venezuela ’Balıkçılık’ zirvesi

2024-11-26 09:06 - Ekonomi

Selendi beyaza büründü

2024-11-23 22:28 - Yaşam

Bahçeşehir Koleji U16 Basketbol Takımı, Avrupa’nın en iyileriyle mücadele etti

2024-11-19 15:20 - Spor

Yerkesik’te ev yangını

2024-11-21 17:09 - Asayiş

Elazığ’da otomobilin iş makinesinin altına girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı

2024-11-26 10:03 - Asayiş

ETO öğretmenlere kahvaltı düzenledi

2024-11-25 14:29 - Eğitim

Balıkesir’de Spor sezonu başlıyor

2024-11-25 12:15 - Spor

AOSB’de “Akdeniz Bölgesi Sanayi Zirvesi”

2024-11-25 14:33 - Ekonomi

Kars’ta kadına şiddete dikkat çekildi

2024-11-25 15:25 - Gündem

Yılın En İyi Uçak Teknolojisi Programı’nın sahibi olan üniversite belli oldu

2024-11-26 09:00 - Eğitim

İlgili Haberler

Tunceli’de taşımalı eğitime ara verildi

09:15 - Eğitim

Kanserle mücadele için bunu yapın

09:04 - Eğitim

5 gün boyunca arama kurtarma eğitimi aldılar

08:54 - Eğitim

Bayburt’un Demirözü ilçesinde kar tatili

07:53 - Eğitim

Tunceli’de eğitime 1 gün ara verildi

05:40 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

İş adamını evinin önünde haraca bağladılar!

09:49 - Gündem

Bursa dahil çok sayıda ilde zehir tacirlerine darbe

09:05 - Bursa

Bursa'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı!

08:41 - Bursa

ABARTIYORUZ !

08:29 - Bursaspor