?>

Cizre'de sınır karakoluna ateş açıldı

Cizre'de Şahin Tepesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Suriye sınırında bulunan bir sınır karakolunun bulunduğu bölgeye doğru uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin karşılık vermediği olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Gündem - 10 yıl önce

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Suriye sınırında bulunan bir askeri karakolun bulunduğu bölgeye doğru ateş açıldı.Şırnak'ın Cizre ilçesinde gece geç saatlerde yaşanan olayda Cizre Devlet Hastanesi karşısında bulunan ve ilçeye hakim olan Şahin Tepesi'ne, plakası belirlenemeyen bir araçla gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, bir inşaatın yanındaki boş araziden sınırın sıfır noktasında bulunan askeri karakolun olduğu bölgeye doğru uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı iddia edildi. Askerin karşılık vermediği olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Mahalle sakinlerinin büyük bir korku ve panik yaşadığı olaydan sonra olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polisler, çok sayıda boş kovan buldu. Alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Terörle Mücadele ekipleri olay yerinde ve boş kovan üzerinde geniş çaplı bir inceleme yaptı.
Yaşanan olaydan sonra Şahin Tepesi'nde ikamet eden ve büyük bir korku ve tedirginlik yaşadıklarını belirten Erkan Özkalay, "Cizre'de Şahin Tepesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından mahalle girişinden çevre yoluna bakan askeri karakolun bulunduğu yöne doğru ateş açıldı. Biz mahalleli olarak açılan ateşin taciz ateşi olduğu düşüncesindeyiz. Yaşanan olaydan sonra vatandaşlar büyük bir panik ve korku yaşadı. Herkes evlerine kaçmaya başladı. Fakat bizim mahallede son üç dört yıldan bu yana hiçbir olay olmadı ve herhangi bir olaya tanık olmadık. Ramazan ayında insanların parklara akın ettiği bu saatlerde ve mahallenin boş olduğu bu saatlerde fırsattan yararlanan kişi veya gurupların bu şekilde Cizre'nin merkezinde böyle bir olayı gerçekleştirmesi bizleri endişelendirmektedir. Biz böyle olayların bir daha yaşanmaması için kendimizce imkanlarımız dahilinde tedbirler alacağız ancak yetkili birimlerin üzerine düşen en büyük görev bu mahallenin güvenliğini sağlamaktır" dedi.
Olay yeri inceleme ekipleri ve polislerin olay yerinde inceleme yaptığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden bu olayın faillerini bulması ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını talep ettiklerini belirtti.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken,polis ateş açıp kaçan zanlı ve zanlıları yakalamak ilçe genelinde geniş çaplı bir araştırma başlattı.
Haftanın Öne Çıkanları

Acun gençlere kötü örnek oldu

2015-06-29 17:06 - Magazin

İtalya'dan Fransa'ya geçmek istiyorlar ama...

2015-06-29 17:49 - Dünya

Şahan Gökbakar'dan anlamlı mesaj

2015-06-28 20:12 - Magazin

Bursa'da akılalmaz kaza! Şantiye bekçisi öldü

2015-06-30 00:08 - Bursa

Bursa'da bir acayip hırsızlık

2015-06-27 15:03 - Bursa

Sınırda IŞİD ve Türk bayrağı yan yana

2015-06-29 19:07 - Gündem

Dün dere yatağına düştü, bugün kurtarılabildi

2015-06-29 20:52 - Yaşam

Fırat seçilirse İstiklal Marşı okuyacak mı?

2015-06-29 19:37 - Siyaset

Anlamlı hediye

2015-06-30 11:13 - Magazin

Sağanak yağış altında kamp

2015-06-29 16:48 - Bursa

İlgili Haberler

Jandarma ekiplerinden şok huzur uygulaması

01:57 - Gündem

Başkan Kahveci, Ramazan sofrasında vatandaşlarla buluşuyor

01:17 - Gündem

Çorum Valisi Çalgan lise öğrencileri ile iftarda buluştu

22:35 - Gündem

STK’lar Kağıthane Belediyesi’nin iftarında bir araya geldi

21:20 - Gündem

Samsun’da Aile Yılı çalışmaları

21:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa