?>

Çocuklar Erzurum’da demokrasi nöbeti tuttu

Aile ve sosyal hizmetler erzurum il müdürlüğü tarafından 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla koruma ve bakım altında kalan çocuklar tarafından demokrasi nöbeti programı düzenlendi.

Siyaset - 8 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla koruma ve bakım altında kalan çocuklar tarafından demokrasi nöbeti programı düzenlendi.

Palandöken Sosyal Hizmet Merkezinde gerçekleşen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, burada yaptığı konuşmada çocuklara milli şuur kazandırmak için programı düzenlediklerini ifade etti.

“Demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağız”

Aykut konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. Bundan tam sekiz yıl önce, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasisine kast eden hain bir darbe girişimi yaşandı. Ancak milletimizin kahraman direnişi sayesinde bu hain kalkışma bertaraf edildi ve ülkemiz yeniden aydınlık günlere kavuştu. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, "15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin önlenmesi değil, aynı zamanda milletimizin kendi iradesine, geleceğine sahip çıkma kararlılığının bir ifadesidir." Bugün burada, bu kararlılığı ve azmi bir kez daha yad etmek, şehitlerimizi rahmetle anmak ve gazilerimize minnetlerimizi sunmak için toplandık. Bu millet, hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır ve yaşamayacaktır.” Bizler, bu aziz milletin evlatları olarak, demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma görevini kararlılıkla sürdüreceğiz”

“15 Temmuz’da gösterilen kahramanlıkları unutturmayacağız”

Aykut programa katılan çocuklara hitaben şunları söyledi: “Sevgili çocuklar, sizler bizim geleceğimizsiniz. 15 Temmuz’da gösterilen kahramanlıkları unutmadan, bu ülkenin değerlerine sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içinde, daha aydınlık yarınlara doğru yürüyeceksiniz. Sizlerin hayalleri bizlere umut vermekte ve gelecek nesillerin de aynı kararlılıkla bu ülkenin bayrağını dalgalandıracağını göstermektedir. Demokrasi ve milli birlik uğruna verdiğimiz mücadeleyi, asla unutmadan ve unutturmadan, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

15 Temmuz Gazileri Rıza Demir ve Ahmet Kağızmanlı, 15 Temmuzda yaşadıkları süreci anlattılar. Programda 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için düzenlenen resim ve şiir yarışmasının sonuçları da açıklandı. Resim kategorisinde 40, şiir kategorisinde 34 çocuk yarışmaya katıldı.Dereceye giren çocukların 15 Temmuz temalı şiirlerini okuması duygusal anlar yaşattı. Ayrıca, 15 Temmuz temalı resim sergisi ziyaret edilerek çocukların sanatsal yetenekleri sergilendi. Serginin ardından tuval üzerine 15 Temmuz görselleri çizimi ve boyanması, bayrak boyama etkinliği gibi atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler eşliğinde, çocuklar büyük bir Türk bayrağı görseli oluşturdular. Program, ok atıcılığı gibi sportif ve kültürel aktivitelerle devam etti. Vatan ve kahramanlık türküleri temalı konser ile etkinlikler zenginleştirildi. Programda "Ben ve Babam-Vatan" filmi izlenerek günün anlam ve önemi bir kez daha çocuklara aktarıldı. Asker kıyafetli çocuklar programda nöbet değişimi yaptı. Programda 15 Temmuz’un ruhu, Erzurum’da genç nesillere aktarıldı. Programa Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, kamu kurum temsilcileri ve STK yöneticileri katıldı. Tutkan ve Aykut resim ve şiir dalımda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor, kuvvet çalıştı

2024-07-10 11:04 - Spor

Ereğli’de trafik kazası:1 yaralı

2024-07-13 15:12 - Asayiş

Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı

2024-07-14 12:48 - Gündem

Jandarma ekipleri bandrolsüz makaron ele geçirdi

2024-07-09 09:49 - Asayiş

Tatvan’da sağanak nedeniyle iş yerini su bastı

2024-07-10 17:47 - Yaşam

Marmaris’te deprem

2024-07-09 12:29 - Gündem

Erzurum’a yine yağış uyarısı

2024-07-09 11:34 - Gündem

Öğrencilerden can dostlara ziyaret

2024-07-10 09:50 - Gündem

81 araç ve sürücüsüne 110 bin 534 TL para cezası

2024-07-09 10:38 - Asayiş

Miniklerden Filistin’e destek yürüyüşü

2024-07-10 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Trump: "Rusya’nın ateşkese açık olduğunu görüyoruz"

22:46 - Siyaset

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak: "Gençlerin emrindeyiz"

21:25 - Siyaset

Başkan Özdemir’den pazar ve esnaf ziyareti

21:46 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan oyuncu Şinasi Yurtsever için taziye mesajı

21:50 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: "PKK’yla, FETÖ’yle ve başka bir takım terör unsurlarıyla çok yaman mücadeleler ettik"

21:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan siyasi partilere, milletvekillerine çağrı

21:10 - Siyaset

Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti

20:22 - Gündem

Başkan Bozbey, "Ekrem Başkanımız ile kol kolayız, omuz omuzayız"

17:34 - Bursa

Seyir halindeki araç alevlere teslim oldu, muhtar ölümden döndü

17:03 - Bursa

Çocukların gözünden "Hepimizin Nilüfer’i"

16:38 - Bursa