23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle UÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırladığı kültürel oyuncaklardan oluşan ‘Haydi Bi Çocukluk Yap’ temalı sergi Göç Tarihi Müzesi’nde açıldı. Doğal ahşap ve tekstil ürünlerinden yapılan ve geleneklerimizin harmanlandığı Anadolu’nun her yöresinin işlendiği oyuncaklar, çocukların beğenisine sunuldu. Ayrıca oyuncak tarihinin ele alındığı bilgilendirmeler de sergide yer alıyor.
Çocukları sanal dünyadan uzaklaşarak zekalarını ve hayal güçlerini geliştiren sergi 7 Nisan Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, oyuncak sergisinin hazırlanmasında emeği geçen hocaları ve öğrencileri tebrik etti. Özlükurt, “Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan sergi, öğretim görevlilerinin desteği ve öğrencilerin tasarlayıp yaptığı kültürel oyuncaklardan oluşmaktadır. Gelişimin her alanını desteklemesi açısından eğitici oyuncaklar, farklı yaş ve gelişim düzeyindeki tüm çocuklar için çok önemlidir. Teknoloji çağı çocukları olan yeni nesilleri, kültürel oyuncak, çeşitli yörelere ait bebek, eğitici oyuncak, müzik aletleri, dolgu oyuncak ve kuklalardan oluşan oyuncak sergisiyle buluşturuyoruz. Sergiyi, öncelikle çocukların gezmesini, daha sonra ebeveynleriyle beraber gelerek nesiller arası farkı gözlemlemeleri için oyuncakların dünyasına davet ediyoruz. Öğrenciler, pazartesi hariç her gün atölye çalışmalarında kendi oyuncaklarını da yapıp oynama fırsatı bulacaktır” dedi.
UÜ Rektörü Porf. Dr. Yusuf Ulcay ise, Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni açarken ‘2’den 92’ye’ sloganını kullandıklarını belirterek, dede ve ninelerin torunlarıyla birlikte gelerek gezdiğini ifade etti.
UÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Uzm. Emre Bozdemir, geleceğin öğretmenlerinin kültürümüze bağlı kalmaları adına örnek sunduklarını söyledi. Her dönem 750 adet öğrencilerin oluşturduğu kültürel içerikli oyuncak hazırladıklarını belirten Bozdemir, oyuncakların kültürel ve yöresel bebekler, dolgu oyuncaklar, kuklalar, müzik aletleri ve eğitici oyuncak başlıklarında oluşturulduğunu ifade etti.
İHA