?>

Çukurova Belediyesi’den ücretsiz sağlık hizmeti

Sağlık işleri müdürlüğü’ne gelen yoğun başvuruları değerlendiren iki ayrı ekip tarafından hem müdürlüğün içerisinde bulunan sağlık odalarında hem de evde hizmet vererek vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunuluyor.

Sağlık - 1 yıl önce

Çukurova Belediyesi, 60 yaş üzeri olan ve nörolojik ya da ortopedik sorunlarla beraber fiziksel ağrılar çeken hastalara umut oluyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gelen yoğun başvuruları değerlendiren iki ayrı ekip tarafından hem müdürlüğün içerisinde bulunan sağlık odalarında hem de evde hizmet vererek vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunuluyor.

Çukurova Belediyesi’nin evde sağlık hizmetleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Alanında uzman fizyoterapistler, diyetisyen ve hemşirelerden oluşan ekipler, ilçede bulunan köyler de dahil olmak üzere, hastanelere ve tedavi merkezlerine gidemeyecek olan vatandaşların evlerine gidiyor, sağlıklarına kavuşmasını sağlıyor. Hastanın sağlık durumuna göre ön tespitler yapılıyor ve raporlar incelendikten sonra tedaviye geçiliyor.

Nörolojik ve ortopedik problemler başta olmak üzere, bel, boyun, sırt, kol, bacak ve tüm fiziksel ağrılar yaşayan ve tedaviye ihtiyacı olan 60 yaş üzeri vatandaşlara 6 seansa kadar sağlık hizmeti veriliyor. Ayağa kalkması, yürümesi ya da hareket kabiliyeti sorunları yaşayan Çukurovalılar, bu tedaviyle normal yaşamlarına dönüyor.

86 yaşındaki Süleyman Akdan ve eşi 76 yaşındaki Kudret Akdan, belediyenin ücretsiz hizmetinden yararlanarak daha rahat yürümeye başladılar. Apartmandan aşağıya dahi inemediğini, pazara gidip evin ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını söyleyen Kudret Akdan, artık yürüyebildiğini ve pazara dahi gidebildiğini belirterek, sağlığına kavuşmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Tedavileri veren sağlık ekibinin uzman fizyoterapisti Mustafa Tengip, yalnızca Çukurova ilçesinde değil, Adana genelinde fizik tedavi hizmeti sunduklarını, randevu ile çalıştıklarını anlatarak, belediye olarak amaçlarının vatandaşların para ödemeden, en iyi sağlık hizmeti alarak tedavilerini sağlamak olduğunu söyledi. Fizyoterapist Mustafa Tengip, yatağa bağımlı olarak yaşamak zorunda kalan ya da ağrıları nedeniyle yaşam kaliteleri çok düşen yaşlılara belediye olarak umut olmaya çalıştıklarını, bu sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü arayarak randevu alabileceklerini belirtti.

“Yaşlılarımızın yaşam kalitesi bizim için önemli”

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, yaşlılara ayrı bir önem gösterdiklerini söyleyerek, sadece sağlık işleri biriminde değil, evlere de tedaviyi götürerek, yatağa ve eve bağımlı vatandaşların öncelikli olduğunu belirtti.

Hastaneye gidemeyecek olan ya da tedavi masraflarını ödeyemeyecek zor durumdaki yaşlılara umut olmak istediklerini belirten Başkan Soner Çetin, “Her yerde, en kalite sağlık hizmeti için kolları sıvadık. Uzman sağlık ekiplerimiz köylere dahi giderek fizik tedavi hizmetini veriyor. Modern cihazlar ve ekipmanlarla sağlık götürüyoruz. Yaşlılarımız her zaman önceliğimizdir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Osmangazi’den Dr. Sadık Ahmet’e vefa

2023-12-30 16:02 - Bursa

Borussia Dortmund, Nuri Şahin’i açıkladı

2023-12-29 16:03 - Spor

İsmail Kartal: "2023 yılını kupayla kapatmak istiyoruz"

2023-12-28 21:45 - Spor

Burdur’da yöresel halk müziğinin yeni nesillere aktarılması için kurs açıldı

2023-12-29 16:40 - Eğitim

ASSİM’de projeleriyle fark oluşturacaklar

2023-12-26 14:32 - Teknoloji

Tehlikeli yolculuk kamerada

2023-12-29 09:21 - Asayiş

EPDK Başkanı Yılmaz, depolamalı RES ve GES yatırım süreçlerinin sıkı takip edildiğini bildirdi

2023-12-28 14:17 - Ekonomi

ÖSYM Başkanı Ersoy ODÜ’de

2023-12-28 18:24 - Gündem

TFF kafilesi, İstanbul'a döndü

2023-12-30 17:17 - Spor

Hatay’da kız öğrencilerin diktikleri kıyafetler ve kuklalar çocuklara hediye edildi

2023-12-28 18:25 - Eğitim

İlgili Haberler

Manisa’da Ramazan dolayısıyla gıda denetimleri yoğunlaştı

16:10 - Sağlık

400 yataklı hastane sayesinde Çankırı’daki sağlık hizmetleri artık şehir dışına taşmayacak

15:52 - Sağlık

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde bir ilk

15:36 - Sağlık

Şifalı olduğu iddia edilen suya yoğun ilgi

14:05 - Sağlık

Böbreğini vermek istediği oğlu nakille, kanser baba ise erken teşhisle kurtuldu

13:59 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm kurası

16:46 - Bursa

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa