?>

Dededen toruna vosvos tutkusu

Eskişehir’de klasik araba tutkunu Emre Bülbül, halk arasında ‘Kaplumbağa ve vosvos’ olarak bilinen Volkswagen marka klasik araçlarını evladı ve ailesi gibi görüyor.

Yaşam - 8 yıl önce

Halk arasında, ‘Kaplumbağa, vosvos’ olarak bilinen ve çok sayıda insanın hayranı olduğu Volkswagen’in klasikleşmiş arabaları, Eskişehirli vosvos tutkunu Emre Bülbül’ün aile bireyleri haline geldi. 4 adet klasik vosvosu bulunan Bülbül, evladı gibi gördüğü araçlarının her birine faklı isimler koydu. Araçlarına “Nalan, Azize, Feride ve Bağdagül” isimlerini veren vosvos tutkunu, 11 yıldır sürekli kullandığı Nalan’ın çürüklerinin ortaya çıkmasıyla yenilemek için bakıma vererek, sıfır araç şeklinde alacak.
“VOSVOSÇULUK BENİM DEDEMDEN GELME”
Yeni nesil araçlara karşı çıkan ve vosvosların tadını diğer araçların vermediğini savunan Emre Bülbül, “Vosvosçuluk benim dedemden gelme. Bir varyantımız vardı çocukluğum onun içinde geçti. Sonradan da tutkuya dönüştü. Zaman içinde çürümeye başlamıştı. Çürükleri daha fazla ilerlemesin diye biraz daha fabrikasyonal olsun diye, orjinalliğine dönmesi için bu tadilata girdim. 11 yıl kadar sürekli kullandık. Bayağı bir kilometre yaptık. Çanakkale’ye gittik, Samsun’a gittik, şehir içinde de bayağı bir kullandık. Artık yıpranmaya başlamıştı. Dedik ki artık eli yüzü düzgün olsun, biraz daha ilk günkü gibi, fabrikadan çıktığı gibi olsun. O yüzden bu tür işe kalkıştık. Umarım iyi olur” ifadelerini kullandı.
“İSİM KOYARKEN, ŞARKISI OLAN YA DA SÖZÜ OLAN İSİMLERİ TERCİH EDİYORUM”
Bülbül, kullandıkları araçların bir aurasının olduğunu belirterek, “Vosvosları biz araba olarak görmüyoruz. Vosvos bir tutku, felsefesi olan bir araç o yüzden vazgeçilmezimiz. Ayrıca yeni arabalar vosvosun keyfini vermemekte. Ailenin bir ferdi oluyor, bir evlat yerine koyuluyor. O yüzden de isimlendirme yapılıyor vosvoslara. Ağabey-kardeş 4 tane vosvosumuz var. Birinin adı Nalan, bir tanesinin adı Feride, birinin adı Bağdagül, bir de T2 diye adlandırılan minibüs var onun da adı Azize. Genellikle ben isim koyarken, şarkısı olan ya da sözü olan isimleri tercih ediyorum. Mesela Nalan şiiri var, Azize’nin şarkısı var, Bağdagül’ün de türküsü var. Hani arabalarla uyarlansın gibi şarkılı türkülü olanları tercih ediyorum” şeklinde konuştu.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Bisikletle birlikte kask da alın

2017-06-09 14:50 - Yaşam

Son 1 haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi

2017-06-09 16:55 - Gündem

Bütün çalışanları ilgilendiren haber!

2017-06-09 12:22 - Ekonomi

Dünyaca ünlü Türk doktor hayatını kaybetti

2017-06-08 16:10 - Gündem

Vatanım Sensin izleyiciyi ekrana kitledi

2017-06-09 16:07 - Magazin

Yıldırımlı şampiyonlar ödüllendirildi

2017-06-08 21:29 - Bursa

Bursa'da 570 bin öğrenci karne aldı

2017-06-09 17:24 - Bursa

Kerbela'da intihar saldırısı!

2017-06-09 16:01 - Dünya

Başkan Torun, Sedat Yalçın ve ekibini ağırladı

2017-06-09 00:25 - Bursa

Bursa'da Beşiktaş bayrağı krizi

2017-06-08 21:26 - Bursa

İlgili Haberler

Erzincan’da koyun ve kuzuların coşkulu buluşması

04:54 - Yaşam

Hatay’da şiddetli fırtına etkisini hissettirdi

01:48 - Yaşam

Kütahya’da köy yolları yenilendi, güvenli ve konforlu ulaşım sağlandı

01:12 - Yaşam

Elazığ’da kapalı köy yolu kalmadı

21:56 - Yaşam

Türkiye’nin ilk asansörlü camisi gece aydınlatmasıyla Ramazan ayını karşılıyor

20:55 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa