?>

Deprem bölgelerinden çıkarılan refakatsiz çocuklar koruma altında

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit, depremlerde refakatsiz kalan çocukların durumuna ilişkin, “Deprem bölgesinden hastaneye gelen çocukları takip ediyoruz. Birinin gelip hastaneden çocuk alması, izinsiz çocukları götürmesi, çocuklarla ilgili bir işlem yapmasının mümkünatı yok” dedi

Gündem - 2 yıl önce

 Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ailesi enkaz altında kalarak refakatsiz duruma düşen çocuklarla ilgili yaptığı açıklamada, çocukların deprem bölgesinden hastaneye gelene kadar ki kısmını Sağlık Bakanlığının takip ettiğini belirtti. Çocuklar hastaneye geldikten sonra tedavi sürecinin hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren Koçyiğit, “Süreç ilerlerken de biz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak sosyal hizmetçilerle sürekli buradayız. Çocukların kayıtları yapıldıktan sonra çocukların tedavi süreçleri devam ediyor. Tedavi süreçleri bittikten sonra hastane bize, ’çocukların artık tedavi süreçleri tamamlandı, taburcu olur’ dedikten sonra çocukları biz teslim alıyoruz” diye konuştu.

“Kayıtlarını kesin hale getirdikten sonra çocuklarımızı teslim ediyoruz"

Koçyiğit, çocukları tedavi sürecinin ardından teslim alacak kişileri Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) üzerinden 1’inci akraba olup olmadığını doğruladıklarını kaydederek, “Kesinlikle 1’inci derece akrabası olmayan hiç kimseye çocuklarımızı teslim etmiyoruz. Aynı zamanda bu işi yaparken teslimde yanımızda sosyal hizmet uzmanlarımız var. Bununla birlikte bir doktor, onunla birlikte hastane polisimiz var, bunların hepsini süreçleri tamamladıktan sonra karşı taraftan kayıtlarını kesin hale getirdikten sonra çocuklarımızı teslim ediyoruz” dedi. Bugün refakatsiz iki çocuğun dayılarına teslim edileceği bilgisini paylaşan Koçyiğit, “Bizde hem refakatli hem refakatsiz çocuklar var. Refakatsiz çocukları tedavi süreçleri bittikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendi kuruluşlarına alıyor. O çocukları zaten hiç kimseye teslim etmiyoruz. Onların teslimi ileride belki yakınları çıkar ve karşı taraftan teyit edilirse öyle teslim edilebilir. Yoksa biz o çocukları kendi kuruluşlarımızda tutacak ve tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Birinin bizim iznimiz dışında çocukları teslim alması mümkün değil”

Koçyiğit, çocukların aileye teslim sürecinde 112’ye ait sistemin kullanıldığını anlatarak, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Deprem bölgesindeki illerin hangisinden çıkıyor olursa olsun orada yakınlarının kaydını tutuyor. Buraya geliş şekilleri bazen uçakla oluyor veya farklı şekilde olursa bu süreci Sağlık Bakanlığı sağlıklı bir şekilde yürütüyor. Bu bizim dışımızda. Biz buraya geldiğimiz zaman o kayıtları görüyoruz. Kayıtları görmeden hiçbir çocuğu anne babası da olsa ‘ben anne-babasıyım’ diyen kimseye teslim etmiyoruz. Kayıtlarla çocuğu kesinlikle ölçüştürüyoruz. Deprem bölgesinden hastaneye gelen çocukları kesinlikle biz, Sağlık Bakanlığı, mevcut kolluk kuvvetleri takip ediyor. Birinin gelip hastaneden çocuk alması, izinsiz çocukları götürmesi, çocuklarla ilgili bir işlem yapmasının mümkünatı yok. Herkesin gönlü rahat olsun. Sosyal servis var, biz ekiplerimizi 7 gün 24 saat burada tutuyoruz. Birinin bizim iznimiz dışında çocukları teslim alması mümkün değil.”
Haftanın Öne Çıkanları

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı'ndan depremzedeler için kampanya

2023-02-07 22:05 - Bursa

Burun estetiği ameliyatı sonu oldu!

2023-02-04 12:41 - Gündem

Futbolda maçlar ertelendi

2023-02-06 14:53 - Spor

Putin'den Türkiye'ye taziye mesajı

2023-02-06 14:17 - Dünya

ABD Dışişleri Sözcüsü Price: Bu deprem yüzyılın en şiddetli depremlerindendi

2023-02-10 00:14 - Dünya

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

2023-02-06 10:29 - Gündem

Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine yeni doktor

2023-02-04 12:18 - Gündem

Eczacıbaşı Dynavit, Hande Baladın’la sözleşme yeniledi

2023-02-04 13:58 - Spor

Gaziantep’de 106 saat sonra 3 kişi sağ olarak böyle çıkarıldı

2023-02-10 14:31 - Asayiş

İki deprem tüm binaları yıkarken İnşaat Mühendisleri Odası'na ait bina dimdik ayakta kaldı

2023-02-10 14:31 - Gündem

İlgili Haberler

Diyarbakır’da meslek lisesi öğrencileri 130 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan pidesi çıkartıyor

12:14 - Gündem

Kaymakam Ateş, Eskihisar Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

12:14 - Gündem

Kepez’i vatandaş yönetecek: "Kepez’i Sen Yönet" projesi hayata geçti

12:08 - Gündem

Espark’ta deprem farkındalık sergisi düzenlendi

12:09 - Gündem

Şehit Er Tarık Daşar, 31. yılında unutulmadı

12:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa