?>

Depremin etkilediği Hatay'da temeli atılan kalıcı konutların inşaatı yükselmeye başladı

Konutların yapıldığı yerin yakınında çadırda yaşayan afetzede Songül Gençoğlu:, "Geceleri, cumartesi ve pazar günleri bile çalışıyorlar. İnşallah bize de böyle sağlam bir evde oturmak nasip olur." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatı sürüyor.
TOKİ'nin inşaat sürecini yürüttüğü Altunözü ilçesi Karsu Mahallesi'ndeki kalıcı afet konutlarının inşaatı yükselmeye başlayınca civarda çadırda kalan afetzedelerin evlerine geçme heyecanı artıyor.
İnşaatın proje müdürü Hacı Şahin, AA muhabirine, deprem felaketinden sonra görevlendirme sonucu bütün çalışma arkadaşlarıyla, sahada gece gündüz kalıcı konutların yapımında çalıştıklarını söyledi.
Konutları hızla tamamlamak için çalışma sürelerini uzattıklarını belirten Şahin, insanların en kısa sürede huzurla evlerinde oturmaları için canla başla çalıştıklarını kaydetti.
Karsu Mahallesi Muhtarı Kamil Gençoğlu da çalışmaların çok hızlı yürütüldüğünü vurgulayarak, "İşi biz de takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın talebi de çadır yaşamından kurtulup bir an önce evlerine geçmeleri. Çalışmalar hızla devam ettikçe halktaki umut da yükseliyor." diye konuştu.
Afetzede Songül Gençoğlu da Antakya merkezdeki 3 evini de deprem nedeniyle kaybedince, çadırda yaşamaya başladığını anlattı.
Altınözü bölgesinde yapımı devam eden TOKİ konutlarının sevindirici olduğunu aktaran Gençoğlu, "Allah devletimizi eksik etmesin. Geceleri, cumartesi ve pazar günleri bile çalışıyorlar. İnşallah bize de böyle sağlam bir evde oturmak nasip olur." dedi.
Özge Çelikel de Antakya'nın Gazi Mahallesi'ndeki evinin depremde yıkıldığına değinerek, "Depremden sonra Giresun'a gittik ama başka memlekette yapamadık. Burada çadırda kalıyoruz. İnşallah bir an önce yapılır da kendi evlerimize gireriz. TOKİ'lerden çok ümitliyiz. İnşallah bir gün bizim de bir düzenimiz olacak." ifadesini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa İçin 5 Günlük Hava Durumu

2023-04-06 15:29 - Bursa

İnegölspor'dan Kınama!

2023-04-03 14:49 - Bursaspor

Hande Erçel'in tarzı büyük beğeni topladı

2023-04-05 09:18 - Magazin

Nilüfer Musıki Derneği iftarda buluştu

2023-04-04 11:34 - Bursa

Togg sevkiyatları başladı

2023-04-07 14:30 - Gündem

BTÜ ve BESOB arasında işbirliği protokolü

2023-04-03 10:57 - Bursa

CHP Gemlik’te sandık güvenliği tamam

2023-04-03 09:28 - Bursa

Bursalılara BUSKİ'den önemli fatura uyarısı!

2023-04-04 11:10 - Bursa

Bursa’da fethin 697. yılı kutlanıyor

2023-04-06 14:04 - Bursa

Diyetisyen Aladağ: Ramazan ayında şerbetli tatlılar yerine meyve tercih edin

2023-04-03 12:38 - Bursa

İlgili Haberler

ABB’nin "Gençlik Sofraları" öğrencileri iftarda buluşturuyor

15:23 - Gündem

Van Büyükşehir Belediyesi kentteki camileri temizliyor

15:29 - Gündem

Çarşamba’da kömür kullanımı devam ediyor

15:29 - Gündem

Çevre Tırı MSKÜ’de öğrencilerle buluştu

15:25 - Gündem

AK Parti Ağrı İl Başkanı Yıldız, yalnız yaşayan Halime Kızılkurt ile iftar yaptı

15:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi