?>

Depremzede Kahramanmaraş esnafı için Atatürk Havalimanı’nda anlamlı fuar

Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi tarafından desteklenen ve istanbul kahramanmaraş dernekleri federasyonu tarafından organize edilen kahramanmaraş il tanıtım günleri, atatürk havalimanı fuar alanında kapılarını ziyarete açtı

Yaşam - 1 yıl önce

Asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’ta hızla normalleşme süreci yaşanırken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve İstanbul Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen Kahramanmaraş İl Tanıtım Günleri, Atatürk Havalimanı Fuar alanında kapılarını ziyarete açtı.

Kahramanmaraş depremlerinde büyük yara alan esnafa can suyu olmak onlara bir nebze de destek olmak adına düzenlenen Kahramanmaraş İl Tanıtım Günleri 18 Şubat Pazar akşamına kadar kapılarını ziyarete açık tutacak. Dondurmanın anavatanı Kahramanmaraş’ın Atatürk Havalimanı’ndaki esnafa destek amaçlı yapılan fuarında dondurma ustaları satırlarla dondurma keserek adeta şov yapmayı ihmal etmedi. Fuar ziyaretçileri arasında yapılan en hızlı dondurma yeme yarışında yarışmacılar kolay kolay kesilmeyen dondurmayı yerken bir hayli zorlandıkları dikkatlerden kaçmadı. Kahramanmaraş meyan şerbeti ikramları yapılırken Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri İstanbul halkının damaklarını çatlattı. Kahramanmaraş yöresel lezzetleri yemek stantlarında da büyük ilgi gördü.

Tirşik çorbası, Maraş paça çorbası, Maraş tava, kuru dolma ve patlıcanlar ziyaretçilerden tam not alırken fıstıktan yapılan döner, Kahramanmaraş biberleri, fıstık ezmesi, Maraş çöreği de stantlarda yerini aldı.

Kahramanmaraş’ın hediyelik bakır ve yemeni ürünleri fuara sergilenirken Kahramanmaraş’ın acı tablosunun yer aldığı fotoğraf sergisi de fuarda dikkat çeken bölümler arasında yerini aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Harun Dedeoğlu yaptığı açıklamada, “Deprem kabusundan sonra Kahramanmaraş’ımız hızla ayağa kalkıyor Depremde esnafımız da bir hayli etkilenirken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak destek amaçlı bu fuara destek veriyoruz. Kahramanmaraş’ın kültürünü ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Kahramanmaraş Fuarı’na tüm İstanbul halkını 18 Şubat Pazar akşamına kadar sürecek etkinliğimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mine Kılıç bol sıfırlı reklam anlaşmasına imza attı

2024-02-14 15:04 - Magazin

Bu travesti ile ilişkiye giren acilen doktora gitsin

2024-02-16 13:05 - Bursa

Mobil ikram aracı Kütahyalıların hizmetinde

2024-02-12 09:52 - Siyaset

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1’i çocuk 4 yaralı

2024-02-14 18:15 - Asayiş

Genç bilim adamları ’Deneyap Proje Şenliği’nde buluştu

2024-02-13 09:37 - Teknoloji

Yunusemre Meclisi son kez toplandı

2024-02-10 15:09 - Siyaset

Antalya’da sel felaketinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

2024-02-13 14:15 - Asayiş

Masaj salonuna fuhuş baskını

2024-02-11 11:34 - Gündem

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: “Alternatif Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç’tır"

2024-02-13 18:44 - Siyaset

Melikgazi Belediyesi’nden Litvanya Arama Kurtarma Ekibine anlamlı ziyaret

2024-02-16 11:24 - Gündem

İlgili Haberler

Budaklı Kaplıcası, şifa arayanların akınına uğruyor

11:05 - Yaşam

Simav’da ortaokullar arası şiir okuma yarışması

11:07 - Yaşam

Honaz Belediyesinin sondaj çalışması Bağarası’na can suyu oldu

11:09 - Yaşam

GİBTÜ ailesi geleneksel iftarda buluştu

11:09 - Yaşam

Selçuk’un kültürel zenginliğini ve tarihi önemi bu kitapta

11:10 - Yaşam

Günün Manşetleri

Kripto piyasalarında yeni dönem

10:08 - Ekonomi

Eşini yaş pasta sürprizi ile öldürdü

09:22 - Gündem

Flash TV ve Pozitifbank'a el konuldu

09:00 - Gündem

Bursaspor’da Kuşadası hazırlıkları sürüyor

04:07 - Bursaspor

Bursa'da İmamoğlu'na büyük ilgi

00:39 - YAZARLAR