?>

Devletin projeleriyle Şırnak’ta balık hasadı yapılıyor

ŞIRNAK’IN ULUDERE İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN 5 BARAJ ARTIK SU ÜRÜNLERİNİN YETİŞTİRİLMESİ PROJELERİYLE GÜNDEME GELİYOR. DEVLETİN YAPTIĞI BALIK TESİSLERİNDE YILLIK 29 TON BALIK ÜRETİMİ YAPILIYOR.

Yaşam - 2 yıl önce

Şırnak’ın Uludere ilçesinde yapımı tamamlanan 5 baraj, artık su ürünlerinin yetiştirilmesi projeleriyle gündeme geliyor. Devletin yaptığı balık tesislerinde yıllık 29 ton balık üretimi yapılıyor.

Uludere ilçesinde son yıllarda huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla beraber Kalkınma Ajansı, Şırnak Üniversitesi ve Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde İnceler Barajı’nda balık tesisi kuruldu. 3 yıldır faaliyette olan tesiste her yıl 29 ton balık üretimi yapılıyor. Hasadı yapılan alabalıkların kilosu 90 liradan satılıyor. Bir zamanlar terörün kol gezdiği dağlarda artık huzur ve güvenin sağlanmasıyla beraber birçok barajda bu tesislerin yapılması için projeler başlatıldı. Bölge halkı tarafından oldukça beğeni alan balık tesislerinde 2023 yılının ilk hasadı yapıldı, 15 ton satışını yapan İl Tarım Müdürlüğü ekipleri iki gün boyunca satış gerçekleştirdi. Su ürünleri mühendisi aynı zamanda sürdürülebilir alabalık tesisi sorumlusu Rıdvan Üsem, "Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde su ürünleri mühendisi olarak görev yapıyorum. Şırnak Üniversitesi, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kalkınma Ajansı destekli projemizi Uludere İnceler Barajı’nda hayata geçirdik. Projemiz 29 ton kapasiteli bir proje. 7 ay arayla hasada başladık, hayırlı olsun" dedi.

Uludere İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan İlhan Aykut isimli vatandaş, "İlçemizde çok güzel bir proje hayata geçti. Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 29 ton balık kapasiteli yerde bugün 15 ton balık hasadı yapıyoruz. Uludere halkı için çok güzel bir şey, herkes gelip buradan balık alabiliyor’’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’nın mavi bayrağı ikiye çıktı

2023-05-25 15:24 - Bursa

Teknosa’ya ECHO Awards ödülü

2023-05-26 09:36 - Ekonomi

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıyor

2023-05-25 13:47 - Bursa

BUSKİ faaliyetlerine meclis onayı

2023-05-24 11:17 - Bursa

ABD ve Kanada'da oy kullanma işlemi başladı

2023-05-20 16:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York'taki Türkevi saldırısı açıklaması: “Bu teröristi bulmanız, gereğini yapmanız gerekiyor”

2023-05-22 22:32 - Siyaset

Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek finalde Tofaş ile eşleşti

2023-05-22 23:39 - Spor

Bursa İznik’te yollar yenileniyor

2023-05-23 11:52 - Bursa

Kaçan sürücü 30 kilometre süren kovalamacada yakalandı

2023-05-23 23:23 - Asayiş

Doğum gününde sahne alan Sinan Akçıl’a sahnede sürpriz

2023-05-21 12:29 - Yaşam

İlgili Haberler

Erzincan’da "Kahramanlık Türküleri" konseri düzenlendi

12:16 - Yaşam

Kahverengi kokarca ile mücadelenin yarını

12:08 - Yaşam

Muş’ta 13 köy yolu ulaşıma açıldı

11:56 - Yaşam

Bisikletlilere özel adrenalin ve eğlence parkuru kuruldu

11:58 - Yaşam

Sahura ’patpatlı’ davulcular uyandırıyor

11:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa